Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire drept i kollisjon med norske soldater

Fire kosovoalbanere ble drept da bilen de satt i kolliderte med et norsk pansret personellkjøretøy i Kosovo. Norske myndigheter vil etterforske saken, i følge forsvarsminister Bjørn Tore Godal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De omkomne er en ung jente, to kvinner og en mann. En kosovoalbaner som ble hardt skadd er flydd med helikopter til et amerikansk feltsykehus, skriver NRK. Ingen av de norske soldatene ble skadd.

Ulykken skjedde i 17.25-tida, 15 kilometer utenfor provinshovedstaden Pristina. De omkomnes Lada prøvde å kjøre forbi det norske panserkjøretøyet. En lastebil kom i mot, ladaen svingte mot høyre for å unngå frontkollisjon og havnet under den norske panserbilen.

Norske myndigheter vil nå etterforske kollisjonen i Kosovo.

- Det er KFOR-styrken og norske styrker i området som vil etterforske ulykken, men norske myndigheter vil selvsagt holde seg orientert, sier forsvarsminister Bjørn Tore Godal til NRK.

Godal vet ikke hvilke konsekvenser ulykken får for de norske soldatene.

- Vi kan ikke ta for gitt at norske soldater er skyld i alle trafikkulykker de er innblandet i, sier Godal.

Tidligere denne måneden ble den norske KFOR-kapteinen Audun Vestli dømt til seks måneders fengsel for uaktsomt bildrap i Makedonia.