Fire drept i raid mot mistenkte for Madrid-bombene

Én politimann og tre mistenkte terrorister ble drept i en bombeeksplosjon da spansk politi lørdag kveld stormet en leilighet i Madrid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet var på jakt etter ansvarlige for bombeaksjonen mot fire tog i Madrid 11. mars. Da politiet stormet leiligheten utløste de mistenkte terroristene en kraftig bombeeksplosjon som drepte både dem selv og en politimann, opplyste innenriksminister Angel Acebes på en pressekonferanse lørdag kveld.

Politiet hadde da evakuert deler av området rundt boligblokken, etter å ha blitt beskutt første gang de nærmet seg leiligheten.

Minst 15 andre personer ble alvorlig såret i eksplosjonen, elleve av dem polititjenestemenn.

- Ropte på arabisk

- Det kom en gruppe sivilkledde politimenn inn på gårdsplassen til boligblokken. Etter det hørte jeg noen rope på arabisk, og deretter hørte jeg en eksplosjon, forteller Alberto Maeso til El Mundo, som bor i 3. etasje i boligblokken.

- De som bodde i leiligheten har nordafrikanske trekk, og har bodd der ca. en uke, legger han til.

Journalister på stedet kunne høre skyting og deretter en kraftig eksplosjon, og så mye som 15 sykebiler kom til stedet. Flere helikoptre var også over området med kraftige søkelys. Et av helikoptrene landet på taket av bygningen, melder BBC.

Evakuert

Politiet evakuerte hele boligblokken og sju andre bygninger med til sammen 40 familier i området etter at mennene som hadde forskanset seg, truet med å sprenge leiligheten i lufta.

Som følge av eksplosjonen har hele fasaden på den ene siden av boligblokka på fire etasjer rast sammen, slik at man kan se inn i leilighetene.

En kilde i innenriksdepartementet bekreftet tidligere lørdag at en operasjon var i gang i nabolaget Leganés i den sørvestlige delen av Madrid for å finne folk som mistenkes for å ha forbindelse til terrorangrepet mot fire tog i Madrid 11. mars, der 191 mennesker ble drept.

EKSPLOSJON: </B>Spansk politi og redningsmannskaper undersøker den ødelagte fasaden på boligblokken i Madrid som lørdag kveld ble stormet av spansk politi på jakt etter ansvarlige for terroraksjonen 11. mars. De tre mistenkte terroristene begikk selvmord ved å utløse en bombe da leiligheten ble stormet. En politimann ble også drept i eksplosjonen, opplyser innenriksminister Angel Acebes.