Fire drept i rakettangrep i Pakistan

USA antas å stå bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire mennesker ble drept i et rakettangrep nordvest i Pakistan torsdag, ifølge flere etterretningskilder. USA antas å stå bak angrepet.

Et hus utenfor byen Mir Ali i regionen Nord-Waziristan, som grenser mot Afghanistan, skal ha blitt truffet av to raketter.

Rakettangrepet var det andre på to dager i de urolige områdene nordvest i Pakistan. Onsdag skal sju mennesker ha blitt drept i et angrep i Sør-Waziristan. Flere av dem var utenlandske geriljakrigere, ifølge pakistanske etterretningskilder.

Siden tidlig i 2008 har USA gjennomført over 30 angrep med ubemannede fly på pakistansk territorium, ifølge opplysninger fra pakistanske kilder. Rundt 300 mennesker skal ha blitt drept, og flere av dem skal ha vært medlemmer av terror- og geriljanettverket al-Qaida.

Både regjeringen og hæren i Pakistan mener imidlertid de amerikanske angrepene virker mot sin hensikt. De fører ofte til sivile tap, noe som bidrar til å øke oppslutningen rundt de væpnede gruppene som opererer i området, ifølge pakistanske myndigheter.


(NTB)