Fire drept i skytedrama på marinebase i USA

Politiet skal ha uskadeliggjort to gjerningsmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK / OSLO (Dagbladet): Skytingen startet klokka 8.20 lokal tid, inne på hovedkvarteret til NAVSEA, den største av sjøforsvarets fem såkalte systemkommandoer.

Tolv personer skal være skutt, fire av dem skal være drept, melder NBC News.

NAVSEA selv melder dette på Twitter i 16-tida:

«Takk for all omtanke og bønner. Mange av oss er evakuert og i sikkerhet. Vær så snill å be for alle som ennå befinner seg i bygningen.»

I 17-tida siterer flere medier, deriblant TV-stasjonen WUSA 9, marinetalsmannen Ed Zeigler på at to skyttere er «down». Det er uklart om dette betyr at de er skutt eller arrestert.

I 17.40-tida melder nyhetsbyrået AP at en av skytterne er død. Kilden er en anonym føderal tjenestemann.

Sivile og militære Politiet har så langt bekreftet at tre av ofrene er sivilie, en er polititjenestemann, og en er marineoffiser. Tilstanden til de skadde er så langt ikke kjent.

FRAKTES I SIKKERHET: Et redningshelikopter frakter det som trolig er et skuddoffer, i sikkerhet. Foto: Jason Reed / Reuters / NTB Scanpix
FRAKTES I SIKKERHET: Et redningshelikopter frakter det som trolig er et skuddoffer, i sikkerhet. Foto: Jason Reed / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

En tjenestemann sier til CBS News at antallet ofre kan være høyere fordi det er et kaotisk åsted. Flere hundre politifolk deltar i jakten på skytteren eller skytterne.

En av gjerningsmennene politiet leter etter, skal være mørkhudet, cirka 180 centimeter høy, med svart skjorte og svart lue, ifølge TV-kanalen WUSA. Han skal ha barrikadert seg et eller annet sted på området og ha flere våpen. Det er ikke kjent om han er tilknyttet marinen.

Ifølge Washington Post mente politiet først at det dreide seg om tre gjerningsmenn. En av gjerningsmennene skulle være skutt, mens to andre fortsatt skulle oppholde seg inne på basen.

I 17-tida har politiet nedjustert antallet gjerningsmenn til to.

3000 ansatte Redningsmannskaper er på stedet, og en ordre er utstedt for personell på marinebasen om å søke tilflukt på stedet, opplyser sjøforsvaret.

Rundt 3000 mennesker arbeider ved hovedkvarteret. NAVSEA har ansvar for utvikling, bygging og kjøp av marinefartøyer og kampsystemer.

JAKT: Store politistyrker jakter på en gjerningsmann, som fortsatt skal være bevæpnet med flere våpen. Foto: Alex Wong / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
JAKT: Store politistyrker jakter på en gjerningsmann, som fortsatt skal være bevæpnet med flere våpen. Foto: Alex Wong / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Den øverste sjefen for den amerikanske marinen, admiral Jonathan Greenert, var på marinebasen da skytingen brøt ut. Han skal ha blitt evakuert mens den pågikk, sier en marinetalsmann.

Reagan-flyplassen er nå stengt for all utgående trafikk, og sikkerheten er trappoet opp rundt den amerikanske kongressbygningen. En tjenestemann ved Det hvite hus sier president Obama blir holdt løpende oritentert om situasjonen.

Seks skoler i Washington er sperret av.

Dagbladet følger saken.

SKYTEDRAMA: Det er kaotiske scener som utspiller seg på marinebasen i  Washington. Foto: Alex Wong / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
SKYTEDRAMA: Det er kaotiske scener som utspiller seg på marinebasen i Washington. Foto: Alex Wong / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer