Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire drept med økser og kniver i synagoge i Jerusalem

- Vi anser dette som et terrorangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Totalt seks personer er døde etter at ukjente gjerningsmenn gikk til angrep med økser og kniver i en synagoge i det ultraortodokse området Har Nof vest i Jerusalem, ifølge Haaretz.

Personene som angrep drepte fire personer før de selv ble skutt og drept av politifolk som kom til stedet, bekrefter politiet. Minst seks personer er skadd, hvorav tilstanden er kritisk for minst to.

- Fire er drept og seks såret, blant dem to politimenn, sier polititalsperson Luba Samri i en uttalelse.

Ifølge BBC jakter sikkerhetsstyrker en mulig tredje gjerningsperson.

Var kledd ut Gjerningsmennene var kledd ut som ultraordokse jøder. Angrepet skjedde under morgenbønnen, og anses av politiet som et terrorangrep.

INSPISERER: Sikkerhetsstyrker drepte de to angriperne. Her inspiserer de synagogen. Innfelt IDFs egne bilder av åstedet. Foto: Reuters / NTB scanpix / IDF
INSPISERER: Sikkerhetsstyrker drepte de to angriperne. Her inspiserer de synagogen. Innfelt IDFs egne bilder av åstedet. Foto: Reuters / NTB scanpix / IDF Vis mer

- Angriperne var palestinere fra Øst-Jerusalem, sier Luba Samri.

Situasjonen har vært spent i Jerusalem den siste tida, og byen har vært preget av flere voldelige sammenstøt og uroligheter.

Mandag brøt det ut sammenstøt etter at en palestinsk bussjåfør ble funnet hengt inne i bussen sin. Israelsk politi mener det dreier seg om et selvmord, men kollegaen som fant ham, hevder liket bar preg av å ha blitt utsatt for vold.

Hyller drapene Islamistbevegelsen Hamas omtaler det dødelige angrepet som en «heroisk handling», skriver nyhetsbyrået DPA.

Talsperson Muschir al-Masri sier angrepet er en «naturlig reaksjon» og hevn etter at den palestinske bussjåføren ble funnet død.

MINST SEKS DØDE: Israelske sikkerhetsstyrker tar kontroll over området der angripere drepte fire - før de selv ble drept. Foto: Reuters / NTB scanpix
MINST SEKS DØDE: Israelske sikkerhetsstyrker tar kontroll over området der angripere drepte fire - før de selv ble drept. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer

Israelsk politi mener det dreier seg om et selvmord, men kollegaen som fant ham, hevder liket bar preg av å ha blitt utsatt for vold.

Dagens angrep er det blodigste angrepet på flere år i Jerusalem, og det kom etter måneder med uroligheter i den annekterte, østlige delen av byen.

RYKKER UT: Sikkerhetsstyrker på vei til synagogen. Foto: Reuters / NTB scanpix
RYKKER UT: Sikkerhetsstyrker på vei til synagogen. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling