Fire drept, minst 25 skadd av bombe

Fire mennesker ble drept og minst 25 kom til skade da en bombe eksploderte i Pakistans største by Karachi i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bomben gikk av i en moské i bydelen Afghan Busti, der det bor mange flyktninger fra Afghanistan. Ifølge talsmenn for politiet var de fleste av dødsofrene afghanere. Eksplosjonen var svært kraftig, og sju av de skadde måtte sendes til sykehus der deres tilstand noen timer senere ble beskrevet som kritisk.

- Vi hadde nettopp begynt på våre bønner da det plutselig smalt høyt og hele bygningen skalv. I det ene øyeblikket ba vi om fred og forståelse mellom alle muslimer, i neste øyeblikk løp vi for livet, fortalte Ahmed Alam som var i moskéen da det smalt.

Den lokale politisjefen, Shafiq Hassan Shah, beskrev bombeeksplosjonen som en terrorhandling, men kunne ikke si noe om hvem som sto bak. Bare noen timer tidligere var sju personer blitt skadd i en eksplosjon utenfor en rettsbygning i Karachi.

Guvernør Azim Daudpota i Sindh-provinsen, der Karachi er hovedstad, antydet på sin side at «en fiendtlig innstilt fremmed stat» kunne stå bak bombene. Dette ble tolket som en tynt tilslørt anklage mot Pakistans erkerival India.

(NTB-Reuters-AFP)