Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Demonstrasjoner på Gaza:

Fire drept og 408 palestinere såret i sammenstøt med israelske soldater

På fire dager har Leger Uten Grenser behandlet 102 pasienter med skuddskader og forbereder seg på at tallet vil øke i dagene som kommer.

DEMONSTRASJONER: Flere tusener palestinere deltar i fredagens demonstrasjoner. Så langt er to palestinere bekreftet skutt og drept og minst 250 såret. Foto: APAImages/REX/Shutterstock
DEMONSTRASJONER: Flere tusener palestinere deltar i fredagens demonstrasjoner. Så langt er to palestinere bekreftet skutt og drept og minst 250 såret. Foto: APAImages/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israelske soldater bruker skarpe skudd, tåregass og vannkanoner mot palestinske demonstranter mellom Gazastripen og Israel. Minst fire er drept og 408 såret.

På fire dager har Leger Uten Grenser behandlet 102 pasienter med skuddskader og forbereder seg på at tallet vil øke i dagene som kommer.

Over 35 prosent av de 102 som ble behandlet fra søndag til onsdag, vil ha behov for langtidsbehandling, opplyste Leger Uten Grenser fredag før dagens demonstrasjoner på Gazastripen startet.

- Fare for flere sammenstøt

- Vi frykter nå at flere skadde pasienter vil bli henvist til klinikkene våre fra andre sykehus de neste dagene, sier Marie-Elisabeth Ingres i Leger Uten Grenser.

- Det er også fare for flere sammenstøt da flere tilsvarende demonstrasjoner er planlagt fram til 15. mai. Vi oppskalerer derfor den medisinske aktiviteten vår på Gazastripen, sier Ingres.

Israelske soldater bruker skarpe skudd, tåregass og vannkanoner mot palestinske demonstranter på grensen mellom Gazastripen og Israel.

Palestinere har satt fyr på bildekk og kaster steiner over grensegjerdet for å ramme israelske soldater på den andre siden. Der svarer soldatene med skarpe skudd, tåregass og vannkanoner, opplyser aktivister og journalister.

Demonstrasjoner

Flere tusener palestinere deltar i fredagens demonstrasjoner. Så langt er to palestinere bekreftet skutt og drept og minst 250 såret, blant dem fem kritisk, opplyser helsemyndighetene på Gazastripen.

Forrige fredag fant den første av en rekke varslede demonstrasjoner i løpet av en seksukersperiode, sted. Minst 17 palestinere ble drept og over 1 400 såret. Siden da og fram til fredag denne uken ble ytterligere fem palestinere drept, en av dem en mann som døde av skadene han fikk under forrige ukes demonstrasjon.

Leger Uten Grenser mener det er statistisk sammenheng mellom økende antall pasienter og tidspunktet for da USAs president Donald Trump i desember anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad.

- Etter at Trump kunngjorde at han ønsket å gjøre Jerusalem til den offisielle hovedstaden i Israel har vi sett en drastisk økning av pasienter som har blitt skutt av den israelske hæren på grensene mot Israel på klinikkene våre. Før opptøyene behandlet vi rundt 20 slike skader i måneden, men siden desember i fjor behandler vi 20 i uken sier Ingres.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling