ANGREP I ROLIG BY: En mann blir lagt i gata etter det overraskende angrepet på flere bygninger til sikkerhetsstyrkene i Almaty fredag morgen. Foto: Pavel Mikheyev, Reuters/NTB Scanpix.  
ANGREP I ROLIG BY: En mann blir lagt i gata etter det overraskende angrepet på flere bygninger til sikkerhetsstyrkene i Almaty fredag morgen. Foto: Pavel Mikheyev, Reuters/NTB Scanpix.  Vis mer

Fire drept og mange skadd i angrep på politistasjon

Terrorberedskap på høyeste nivå i Kasakhstans største by Almaty.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre politimenn og en sivil mann ble skutt og drept da to bevæpnede menn gikk til angrep på en politistasjon i sentrum av Kazakhstans største by Almaty lørdag morgen.

Lokale medier skriver ifølge de de internasjonale nyhetsbyråene at minst sju personer i tillegg er alvorlig skadd.

Ifølge Reuters var myndighetene raskt ute med å legge ansvaret på islamistiske terrorister, men etterhvert som detaljer om den ene av gjerningsmennene er kjent, er bakgrunnen tonet ned.

Den ene av angriperne, er en 27 år gammel mann som har vært etterlyst for drap på en kvinne i forrige uke. Han er pågrepet.

Pistolfunn: Guns N´ Roses vokalist forteller at de ble holdt igjen ved grenseovergangen til Canada. Det skal dog ikke ha skapt store problemer, men de ble holdt igjen ved grensa. Video: www.sofa-king-cool-magazine.com Vis mer

Den andre mistenkte forsvant med bilen til en sivil mann han først skjøt og drepte utenfor politistasjonen.

De første meldingene fra Almaty gikk ut på at ukjente gjerningspersoner hadde gått til angrep mot flere bygninger tilhørende Kasakhstans sikkerhetsstyrker mandag morgen.

- Terrorberedskapen er hevet til høyeste nivå i Almaty etter angrep fra personer som er ukjente for politiet, mot en politistasjon og en avdeling i den nasjonale sikkerhetskomiteen, heter et i en uttalelse fra sikkerhetskomiteen mandag.

I juni ble minst 13 mistenkte gjerningspersoner drept i en antiterroraksjon i kjølvannet av en skyteepisode i Aktobe nær grensa til Russland.

Slike hendelser er uvanlig i det forholdsvis stabile sentralasiatiske landet.

(NTB-AFP/Dagbladet).