Fire drept

BUDAPEST (NTB): Fire mennesker ble drept og over 20 alvorlig såret da en kraftig bilbombe eksploderte i sentrum av Budapest i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bomben eksploderte ved middagstider, og butikkvinduer i en avstand på 100 meter ble smadret. Eksplosjonene skjedde i en av de travle sentrumsgatene der det vanligvis oppholder seg mange turister.

Fire mennesker ble drept, og tilstanden er kritisk for minst to av de 20 skadde, sier helsepersonell, som raskt kom til stedet. Politiet kunne ikke bekrefte meldinger om at utlendinger var blant de skadde.

- Det kom et lysglimt, et kraftig smell, og så ble jeg dusjet av støv. En mann ved siden av meg ble hardt skadet, og døde senere. Selv så jeg at jeg blødde fra beinet, forteller en av de skadde.

Politiet vet ikke hvem som sto bak bomben, men utelukker ikke at den kunne ha sammenheng med en opptrapping av bombeangrep knyttet til rivalisering mellom kriminelle grupper. Ungarn har blitt rammet av mer enn 100 bombeattentanter de siste to årene, i en kriminalitetsbølge politiet tror har sammenheng med kamp om revir mellom kriminelle bander.

Den siste bomben eksploderte nær et sted som er mye brukt av pengevekslere.

Det ungarske nyhetsbyrået MTI melder at politiet har utlovet en belønning på 5 millioner forinter (178 000 kroner) for opplysninger som kan føre til at de skyldige blir tatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer