Fire elever utvist etter «russeterror» i Trondheim

Gutt (17) ble pakket inn i plast og dumpet i skolekantina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| En 17 år gammel gutt ble pakket inn i plast og dumpet i skolekantina som del av en russeaksjon fra elever ved Ringve videregående skole i Trondheim. Nå er fire russ utvist i to dager.

Rektor Mari Elin Øksendal ved Ringve videregående skole sier til Adressa.no at oppførselen til gruppen fra skolens avgangskull er uakseptabel. Hun vurderte å anmelde den aktuelle hendelsen, men fram til at utvisning var tilstrekkelig.

- Slik oppførsel er ikke akseptabel. Det skaper frykt blant elevene. Aksjoner som dette er noe som skjer hver høst, og vi ønsker å slå ned på det, sier Øksendal.

17-åringen som ble utsatt for Ringve-russens behandling, er elev i andre klasse på en annen videregående i Trondheim kommune.

- Han var muldvarp for russen fra Strinda, og vi ville vise at dette ikke er greit. Vi tok ham med dit og pakket ham inn i plast før vi satte ham igjen i kantina, sier en av de utviste Ringve-elevene (18) til Adressa.no.

Den utviste eleven mener rektors reaksjon på hendelsen er urettferdig.

- Dette er noe som skjer på alle skolene. Det er urettferdig at vi blir utvist, sier eleven.

18-åringen poengterer at andreklassingen som ble bortført og plastbundet syntes det hele var gøy, og at han ikke ville at de eldre elevene skulle straffes.

- Vi kan ikke legge dette til grunn. Av og til er det slik at de som blir utsatt for noe ikke ønsker å være angivere, påpeker rektor Øksendal.

(NTB)