Fire evakuert fra synkende lastebåt

Fire personer ble evakuert da en lastebåt holdt på å synke ved Sola i Rogaland. Kapteinen og førstestyrmannen ble igjen, og brakte båten til kai i Tananger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hovedredningssentralen (HRS) på Sola fikk melding om skipsdramaet klokken 4.43 i natt, tretten minutter etter at mannskapet om bord merket at båten tok inn vann.

Fire evakuert

- Vi hadde ressurser på stedet og kom fram i løpet av ti minutter. Klokka 05.07 fikk vi tatt fire menn av båten, mens de to siste prøver å ta seg inn til Tananger, sa Joe Braseth ved HRS.

De fire som ble evakuert ble tatt over i ei losskøyte, mens kapteinen og førstestyrmannen forble om bord for å prøve å berge fartøyet. Med assistanse fra HRS, et dansk marinefartøy og et helikopter førte de båten inn til Tananger - mellom fire og seks nautiske mil unna.

Båten tok seg inn til Tananger for egen maskin, mens den tok inn vann. Båten hadde ei slagside på 15 prosent, og de andre båtene og et helikopter var til enhver tid klar til å evakuere kapteinen og styrmannen dersom det skulle oppstå akutte problemer.

Ingen personer ble skadd i forbindelse med skipsdramaet, som ifølge NTB skal skyldes problemer med båtens ballasttanker.

Den 65 meter lange og ni meter brede lastebåten eies av rederiet ATP Line.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.