Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire familiemedlemmer pågrepet for terror-planer

Naboen våknet av skriking i oppgangen.

FIRE PÅGREPET:  Tidlig i går morges pågrep politiet fire personer etter tips om at et av Göteborgs største kjøpesentere skulle skrenges i lufta. De fire er i familie. Foto: Scanpix
FIRE PÅGREPET: Tidlig i går morges pågrep politiet fire personer etter tips om at et av Göteborgs største kjøpesentere skulle skrenges i lufta. De fire er i familie. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| GÖTEBORG (Dagbladet): Det var fremdeles bekmørkt da svensk politi i går morges tok seg inn i hus og leieligheter til fire slektninger i Sverige og pågrep dem, mistenkt for terrorplanlegging.

Minst tre av de fire mennene er i slekt og alle ble pågrepet i bydelen Angered i Göteborg. De har svensk statsborgerskap og syrisk bakgrunn.

To er brødre, på henholdsvis 28 og 33 år. En er 39 år gammel, mens den siste er en 48 år gammel mann, som også er gift og har to barn, ifølge avisa Expressen.

Nawroz Arif er nabo til 33-åringen som ble pågrepet og forteller om tungt bevæpnet politi.

- Klokken halv sju våknet jeg av masse skiking i oppgangen. «Vi er politiet! Åpne døren», ropte de. Da jeg så ut av kikkehullet i døren min og ut i oppgangen stod det en rekke politifolk med store våpen utenfor naboens leilighet. De hadde allerede slått opp døren hans, sier Arif.

Ifølge Expressen ble 48-åringen på samme tidspunkt pågrepet hjemme i sitt eget rekkehus, ikke langt unna brødrenes to leiligheter.

Bevæpnet politi slo inn hoveddøra samtidig som personell fra sikkerspolitiet knuste vinduene på baksiden av huset og tok seg inn den veien. Hans to barn og kone ble vitner til pågripelsen, ifølge vitner.

I går ettermiddag ble 48-åringen og den yngste broren på 28 fengslet og siktet for forberedelser til terrorisme. 33 og 39-åringen er løsløatt, men fremdeles under mistanke.

Svensk politi ville i går kveld ikke formelt bekrefte opplysninger om hvor og når og hvem som ble pågrepet i gårsdagens aksjoner.

- De som er løslatt er fremdeles under mistanke, men vi mener de ikke kommer til å ødelegge bevis eller etterforskningen, sier talskvinne Marie Åhman i Västra Götaland-politiet til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!