Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire fanger på rømmen fra Horten fengsel

Slo ned betjent med jernstang og tok nøklene.

POLITIJAKT: Politiet kom raskt til fengselet, som ligger i Horten sentrum. Nå saumfarer de samferdselen fra Vestfoldsbyen, inkludert Bastøyferja, tog og busser. Foto: LASSE LJUNG
POLITIJAKT: Politiet kom raskt til fengselet, som ligger i Horten sentrum. Nå saumfarer de samferdselen fra Vestfoldsbyen, inkludert Bastøyferja, tog og busser. Foto: LASSE LJUNG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fire fanger har rømt fra Horten fengsel etter å ha slått ned en fengselsbetjent og stjålet nøklene.

- Jeg kan bekrefte at fanger har rømt etter en voldsepisode, men ikke noe mer nå; vi er ikke framme på stedet ennå, sier Einar Paulsen, operasjonsleder ved Vestfold politidistrikt, til Dagbladet klokka 15.45.

- Sparket betjenten
Klokka 16.30 har Paulsen mer utfyllende opplysninger.

- Fire menn slo ned en mannlig fengselsbetjent, angivelig med ei jernstang, og tok nøklene. De er nå på flukt, sier politimannen.

Rømlingene skal ha sparket betjenten mens han lå nede. Han er fraktet til Horten legevakt.

Politiet kjenner de rømtes identitet, men kan foreløpig ikke si noe om hva de sitter inne for, og hvor farlige de vurderes å være.

- Det er veldig hektisk her nå, sier Dagfinn Albrigtsen ved fengselet til Dagbladet klokka 16.00.

Sjekker ferje og tog
Meldingen om flukten kom inn til politiet klokka 15.39. Politiet var framme på stedet litt over klokka 16.00, og har igangsatt jakten på rømlingene.

- Vi sjekker blant annet ferja til Moss og toget, sier operasjonsleder Paulsen.

Saken skal nå etterforskes.

- Betjenten vil bli avhørt så snart han er i stand til det, sier Paulsen.

Horten fengsel har høyt sikkerhetsnivå og har 16 plasser for varetektsinnsatte og dømte fanger. Fengselet vurderes nedlagt til fordel for at Sem fengsel ved Tønsberg utbygges.

Dagbladet kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling