Fire får bygge nytt mobilnett

- Jeg sov godt i natt, men det lønner seg aldri å regne med at man skal vinne, sa en av vinnerne, Netcom-direktør Terje Christoffersen, til Dagbladet, da de lukrative UMTS-konsesjonene var klare i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Favorittene Telenor og NetCom fikk - ved siden av Broadband Mobile og Tele2 - konsesjon for utbygging av UMTS i Norge. UMTS er en ny type mobilnett som vil gi oss Internett og multimedia-funksjoner på nye, avanserte mobiltelefoner.

Det hadde vært temmelig oppsiktsvekkende dersom de to selskapene som har bygd ut det eksisterende mobilnettet i Norge ikke hadde fått konsesjon - selv om samferdselsminister Terje Moe Gustavsen på pressekonferansen bedyret at departementet ikke hadde tatt slike hensyn.

- Vi har lagt vekt på søkernes tilbud om geografisk og befolkningsmessig dekning, og hastigheten på utbyggingen, sa han.

Det var sju søkere til de attraktive konsesjonene, som etter alt å dømme vil gi store inntekter til de fire som nå får lov å bygge ut.

Bak Broadband Mobile står energiverkenes selskap Enitel og den finske telekjempen Sonera. Bak Tele2 står det svenske selskapet Netcom AB, medeier i norske Netcom.

Øvrige søkere var Reach, Broadwave Communications og Orange Norge. Bak Reach-gruppa sto blant andre Hakon, Posten og Dagbladet.

- Vi er skuffet. Vi hadde håpet at departementet hadde satset på en utfordrer utenfor telekombransjen som er sterke på innholdssiden, sier informasjonsdirektør Elisabeth Hegg Gjølme i Posten til Dagbladet.