Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire fengslet etter storbeslag av tyvgods

Nekter straffskyld.

KAN STAMME FRA PRIVATE: Noe av tyvgodset er elektronikk som trolig er stjålet fra privatpersoner, mens andre deler av beslaget trolig kommer fra lagre eller bedrifter. Foto: POLITIET
KAN STAMME FRA PRIVATE: Noe av tyvgodset er elektronikk som trolig er stjålet fra privatpersoner, mens andre deler av beslaget trolig kommer fra lagre eller bedrifter. Foto: POLITIET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): - Min klient erkjenner ikke straffeskyld. Han tok det tungt og motsatte seg varetekt, sier Anders Green.

Han forsvarer en 40 år gammel serber siktet for heleri.

Full isolasjon
Sammen med tre andre ble han av Drammen tingrett i dag varetektsfengslet i fire uker. De to første ukene i full isolasjon.

Serberen skal sammen med en landsmann på 28 år, en serbokroat på 48 år og en rumener på 36 år ha bistått en utenlandsk liga med håndteringen av tyvegods.

Viktig rolle
Politiet utelukker ikke at siktelsen mot de fire kan bli skjerpet. I det ligger at deres betydning i ransligaen kan vise seg langt viktigere enn den foreløpige siktelsen skulle tilsi.

Til Dagbladet sier politikilder at man mistenker flere av disse har en viktigere rolle i ligaen.

- Det er noe den videre etterforskning vil vise, sier aktor Walter Småland.

STAPPFULLE BAGER: Disse hockeybagene var så tunge at det måtte to politifolk til for å bære én av dem. Foto: POLITIET
STAPPFULLE BAGER: Disse hockeybagene var så tunge at det måtte to politifolk til for å bære én av dem. Foto: POLITIET Vis mer

Hysj-hysj
Så langt har ikke politiet ønsket å gå offentlig ut med detaljer om forholdet mellom disse fire og de tre personene som ble pågrepet av beredskapstroppen på Jeløya utenfor Moss onsdag kveld.

Gruppa kan etter det Dagbladet forstår ha planlagt å rane både privatboliger og minst én bedrift der det befinner seg store verdier.
Ifølge politiet ble et ran mot en enebolig avverget da ransligaen ble stoppet onsdag.

Storaksjon
Etter det Dagbladet får opplyst hadde sivilkledde spanere oppsikt med de antatte ranerne lang tid i forveien, og politifolk fra store deler av Østlandet var aktive i den ressurskrevende operasjonen.

Fortsatt ønsker politiet å holde kortene tett til brystet i saken. Kjennelsen mot de fire i Drammen er underlagt restriksjoner og lite av grunnlaget for siktelsen er derfor kjent.

19 bager
Så langt er det beslaglagt 19 hockeybager med tyvegods. Disse ble funnet i to hengere, en på Øren i Drammen og en på Lierstranda i nabokommunen Lier.

- Hver bag var så full av tyvegods at det måtte to polititjenestemenn til for å klare løfte dem, sier politijurist Monica Hanø.

Innholdet skal nå gjenomgås av kriminalteknikere. Det er både snakk om verdigjenstander som bærer preg av å komme fra private hjem og ny elektronikk som åpenbart stammer fra butikker eller lagre.

- Vi utelukker ikke at det kommer flere pågripelser, sier Hanø.

STABLET I TILHENGER: Politiet mener tyvgodset var klargjort for transport.
STABLET I TILHENGER: Politiet mener tyvgodset var klargjort for transport. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media