Fire fly tapt i brann på Skien flyplass

Ikke meldt om personskader.

STOR BRANN: Det brenner natt til torsdag i en hangar på Geiteryggen flyplass ved Skien. Flere fly har gått tapt i brannen

Foto: Torbjørn Tungesvik / Varden / NTB scanpix
STOR BRANN: Det brenner natt til torsdag i en hangar på Geiteryggen flyplass ved Skien. Flere fly har gått tapt i brannen Foto: Torbjørn Tungesvik / Varden / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Fire fly har gått tapt i brannen, men ingen personer ble skadd.

Torsdag morgen var hangaren til Grenland flyklubb og Russian Warbirds totalskadd.

Flyklubben Russian Warbirds, for eiere av sovjetiske fly, mistet fire fly, to L-29 jagerfly og to Yak-52 gikk tapt. Ett fly, en Antonov, ble reddet, skriver Varden.

Det brenner natt til torsdag i en hangar på Geiteryggen flyplass ved Skien. Flere fly har gått tapt i brannen, men det er ikke meldt om personskader.

- Det brenner i det som er hangaren til flyklubben. Det er en stor brann og flere fly har gått tapt, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt Jørn Gustav Larsen til Dagbladet.

Politiet fikk melding om brannen 00.23 natt til torsdag via brannvesenet. Alle nødetatene rykket ut til Geiteryggen, som ligger like utenfor Skien sentrum.

- Brannen er ennå ikke slokket. Det vil trolig brenne en stund, sa Larsen til Dagbladet ved 04-tiden

Politiet søker i området med hund for å undersøke om noen har gått inn eller ut av området. Larsen sier det er for tidlig å si noe om brannårsaken eller hvor brannen startet.

Den kommunalt eide lufthavnen brukes blant annet til luftsport. Det har ikke vært passasjerruter til og fra geiteryggen siden juni i fjor. Da la Widerøe ned sin rute til Bergen, skriver NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer