Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fire FN-observatører kidnappet i Georgia

Fire FN-observatører ble tidlig torsdag morgen kidnappet i Georgia. Det opplyser en tjenestemann for de georgiske myndighetene til nyhetsbyrået Reuters.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også observatørenes oversetter skal ha blitt kidnappet. Bortføringen skjedde i Kodorsky-dalen ved grensen til utbryterregionen Abkhazia.

- Uidentifiserte personer, så vidt jeg vet var det åtte av dem, avvæpnet russiske fredsbevarende styrker og kidnappet FN-observatørene i landsbyen Gentvisi, sier representant for Georgias president Eduard Sjevardnadse, Emzar Kvitsiani.

Flere enn 100 FN-observatørene overvåker en fredsavtale mellom Georgia og utbryterregionen Abkhazia, som erklærte seg uavhengig i 1991. Uavhengighetserklæringen førte til en krig som krevde 10.000 menneskeliv.

Det er foreløpig uklart hvem som har kidnappet FN-observatørene.

Nyhetsbyrået Interfax siterer en lokal kilde som hevder seks FN observatører ble kidnappet, mens nyhetsbyrået AFP melder at tre observatører ble kidnappet.

Pressetalsmann Karsten Klepsvik i Utenriksdepartementet opplyser til NTB at det er nordmenn i området, men at disse er ikke FN-medarbeidere.

- Så vidt jeg vet er nordmennene tilknyttet OSSE, sier Klepsvik.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media