Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire FN-soldater drept i Mali 

Fire FN-soldater ble drept og fire andre såret da en veibombe eksploderte under kjøretøyet deres sentralt i Mali, opplyser FN-styrken i det afrikanske landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det målrettede angrepet mot FNs fredsbevarende soldater skjedde onsdag ettermiddag, opplyser MINUSMA-styrken.

- Det foreløpige dødstallet er fire etter at en mine eller en veibombe eksploderte ved et MINUSMA-kjøretøy på Boni-Douentza-veien, heter det i en uttalelse fra styrken.

Fire andre soldater er alvorlig såret.

Ytterliggående islamister har trappet opp sine angrep sentralt i landet de siste månedene. Både maliske og utenlandske styrker er rammet av voldshandlinger som tidligere var forbeholdt Nord-Mali.

Tirsdag ble seks maliske soldater drept da kjøretøyet deres kjørte på en mine. MINUSMA-styrken, som også Norge deltar i, har nesten 11.000 soldater og har vær utstasjonert i Mali siden 2013. Operasjonen regnes som FNs farligste.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling