<strong>DREPT:</strong> Tina Jørgensen ble drept i 2000. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
DREPT: Tina Jørgensen ble drept i 2000. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Fire fra familiens feriested pågrepet i Tina-saken: - Mora er rystet

Ferierte i Lyngdal hver sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Fire menn, alle med tilknytning til Lyngdal i Vest-Agder, er pågrepet og mistenkt for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen (20) i Stavanger i 2000.

De fire mennene var jevnaldrende med Jørgensen. Hun og familien ferierte på Rosfjord camping i Lyngdal i mange år.

- Mora er rystet hvis det viser seg at det er disse personene fra Lyngdal, plassen hvor hun har hatt så mange ferieminner, sier familiens bistandsadvokat Kjersti Jæger til Dagbladet.

Ferierte i Lyngdal - Familien ferierte der i mange år. Hver sommer i flere uker. Det er naturlig at hun kjenner mange der, og hun tenker også på dette lille steder, sier Jæger.

- Kjenner mora til de pågrepne mennene?

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Jæger.

Jæger sier imidlertid at pågripelsene og siktelsene gir grunn til optimisme.

- Hun håper hun kan få de svarene hun har lurt på. Samtidig har hun ventet i 15 år, så hun vet hun ikke kan forskuttere noe. Vi håper og tror dette er det endelige gjennombruddet, sier Jæger.

Tina Jørgensens mor, Torunn Austdal Rasmussen, sa til Dagbladet i går at hun ble helt satt ut da hun hørte om den første pårgripelsen av en 36-åring i går.

Festet mye i Stavanger De fire personene som ble pågrepet onsdag og torsdag, skal etter det Dagbladet erfarer alle ha tilhørt den samme vennegjengen. Tre av de fire er like gamle, født i 1979. Fjerdemannen er tre år eldre, født i 1976.

Alle har eller har hatt tilknytning til den lille kommunen Lyngdal med sine 8500 innbyggere i Vest-Agder.

En kilde som har stått deler av vennegjengen nær, forteller til Dagbladet at de fire drapssiktede ofte dro til Stavanger for å feste på starten av 2000-tallet.

Tina Jørgensen ferierte på Rosfjord camping i Lyngdal, forteller en annen person til Dagbladet.

- Det var sånn hun ble kjent med dem. Hun hadde en sommerflørt med en av dem her i Lyngdal, sier vedkommende, som er i familie med en av de som er involvert i saken.

- En hyggelig fyr En annen person Dagbladet har snakket med, var ungdomskjæreste med 36-åringen som først ble pågrepet.

- Han var en hyggelig fyr. Det var ikke noe galt med ham. Vi mistet kontakten etterhvert, og jeg så ham rundt av og til, men alltid alene.

Lokalavisa Lister 24 skriver at 36-åringen skal ha skfitet helt personlighet omtrent på samme tidspunkt som da drapet skjedde. De har snakket med en person som ifølge avisa sto ham nær.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer