Fire fryktes omkommet etter båtforlis i Etnefjorden

De fire kameratene dro ut med båt fredag ettermiddag.

KANTRET: Båten de fire mennene reiste ut med ble funnet kantret i Etnefjorden rundt klokka 04 i natt. Foto: Kristian Eidesvik
KANTRET: Båten de fire mennene reiste ut med ble funnet kantret i Etnefjorden rundt klokka 04 i natt. Foto: Kristian EidesvikVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En person er funnet omkommet og tre er savnet etter at båten deres ble funnet kantret på sørsiden av Etnefjorden ved Bjørgjo omtrent klokka 04 i natt. Båten lå og slo med fjæresteinene, og påhengsmotoren ble funnet på bunnen like ved båten.

- De fire mennene dro fra Etne Camping i en åpen plastbåt rundt klokka 16 i går. I natt hadde de ennå ikke kommet tilbake og ble meldt savnet av en femte mann som var igjen på land, sier Ben Wikøren, redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge, til Dagbladet.

Mannen som var igjen i hytta skal ha sovet da kameratene dro ut, og vet ikke hva de skulle, opplyser politiet. Alle mennene er i 20-årene.

- Ettersom vi har funnet en av dem omkommet frykter vi selvfølgelig at de tre andre også kan være det. Vi håper de kan ha kommet seg i land og søker også i strandområdene, sier Norunn Birknes, operasjonsleder ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Dagbladet.

Stor leteaksjon Hun forteller at de nå får bistand av redningshunder og at de har fått mannskaper til å skanne havbunnen

Tre av mennene i båten hadde med seg mobiltelefon, men kameraten på land kom kun til mobilsvar da han prøvde å få tak i dem.

Det ble først gjort undersøkelser med naboer og hytteeier, og søkt i den lokale båthavnen uten resultat.

STOR LETEAKSJON: Mannskaper fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp deltar i søket etter de tre savnede mennene. Foto: Kristian Eidesvik
STOR LETEAKSJON: Mannskaper fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp deltar i søket etter de tre savnede mennene. Foto: Kristian Eidesvik Vis mer

Sea King-helikopter, mannskap fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp, samt flere lokale båter deltar i leteaksjonen.

- Vi har gjennomøkt området fra luften og funnet en person omkommet. Helikopteret er nå trukket tilbake og letingen vil fortsette med båt, sier Wikøren.

Hadde ikke redningsvest Mennene bodde på en campinghytte i Etne, og skal etter hva politiet kjenner til ha vært turister og ikke arbeidere.

Ingen av dem skal ha hatt på seg redningsvest da de reiste ut med båten, skriver NTB. Årsaken til forliset er ennå ikke kjent.

- Det blåste kraftig sørøstlig vind i området tidligere på dagen i går, men de la ikke ut før i 15-16-tida og vinden skal da ha løyet. I går kveld var værforholdene gode, opplyser operasjonsleder Svein Roald Vikse ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

SAVNET I ETNEFJORDEN: Tre polske menn er savnet etter at de ikke kom tilbake fra båttur som planlagt. En er funnet omkommet.
SAVNET I ETNEFJORDEN: Tre polske menn er savnet etter at de ikke kom tilbake fra båttur som planlagt. En er funnet omkommet. Vis mer