Fire fryktes omkommet etter forlis på Nordmøre

Frakteskuta «Kongstind» ble tidlig søndag morgen funnet flytende med baugen i været på midt ute på Hustadvika etter at fartøyet forliste sent lørdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ingen av mannskapet på fire er funnet, og ved Hovedredningssentralen på Sola fryktes det at mannskapet kan være omkommet.

- Det er trolig en luftlomme som holdet skipet flytende. Ingen har tatt seg inn i vraket fordi vi mener det er for utrygt å gå inn i det. Men det vurderes fortløpende å sende folk om bord i vraket og om det skal gjøres forsøk på å få festet slepetrosser og taue skipet inn til land, sier redningsleder Bjørn Magnussen på Sola til NTB.

Den første meldinga fra nødpeilesenderen i skipet ble fanget opp fra en satellitt klokken 23.29 lørdag kveld. Hovedredningssentralen Sør-Norge ble varslet og kort tid etterpå ble det satt i gang en større redningsaksjon.

Åtte til ti fartøyer deltok søndag morgen i letingen etter de fire savnede, og mannskaper fra Røde Kors lette dessuten i strandkanten i området ved det forliste skipet, som ligger om lag to nautiske mil ute på Hustadvika i et svært urent havområde.

Båten fraktet kunstgjødsel og var på vei fra Kristiansund til Førde da den gikk ned, om lag to nautiske mil fra land.

«Kongstind» er en 50 meter lang fraktebåt på 780 bruttotonn. Båten er bygd i 1972 og eies av Leif Andorsen i Svolvær.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer