Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire ganger Keaton

NEW YORK (Dagbladet): - Jeg er drittlei av å bli spurt om Batman, sier Michael Keaton irritert,og legger hodet demonstrativt på bordet. Med bare kjaken stikkende ut av Lynvingen-drakten ble Keaton verdenskjent som superhelten i de to første Batman-filmene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvilken rolle vil du spille da, spør Dagbladet forsiktig.

- Edderkoppmannen, kommer det lynkjapt fra skuespilleren.

Han minner mer om det avsindige spøkelset han spilte i gjennombruddsfilmen «Beetlejuice» enn den knalltøffe Bruce Wayne, når Dagbladet møter Keaton i New York i forbindelse med lanseringen av hans nye film «Multiplicity», som har premiere i USA i midten av juli. Liten og spretten parerer han kvikt spørsmål med en blanding av fleip og alvor, og terger en japansk reporter til hun rødmende mister pennen på gulvet.

Kloning

I filmen spiller Keaton en overarbeidet byggeleder, som strever med å få tida til å strekke til. Løsningen kommer da Keaton treffer en professor som kloner mennesker. Snart har han en kopi som går på jobb, og en annen som tar seg av barna og husarbeidet. I begynnelsen går alt greit, og Keaton kan bruke dagene på golf og seiling, mens kloningene gjør arbeidet.

Men etter hvert begynner problemene å hope seg opp, særlig etter at tredjekopi med hjerne som en fireåring skapes ved en feiltakelse. Klonenes personligheter var Keatons id“e.

Aldri tid

- Det første manusutkastet var overhodet ikke morsomt. Det er ikke morsomt å se fire utgaver av samme mann gjøre forskjellige ting. Derfor utviklet vi ideen med tre vidt forskjellige aspekter av et menneske - den maskuline (jobbeklonen), den feminine (hushjelpklonen) og den barnslige, forklarer han.

- Folk tenker på alt de ville gjort hvis de hadde hatt tid. Men som denne filmen viser, vil man aldri ha tid nok uansett.

Flyktet fra Hollywood

Michael Keaton tilbringer mye av sin tid langt unna Hollywood, på ranchen sin i delstaten Montana, helt oppe ved kanadiske grensen.

- Der oppe blir jeg behandlet som en vanlig person. Mange steder gjør folk et stort nummer av å vise at de ikke er imponert over hvem du er, og snakker ikke til deg i det hele tatt. Eller så blir man behandlet som en kjendis, sier Keaton, som driver hesteoppdrett på si.

Flere av Hollywoods største stjerner har de siste årene flyktet bort fra filmbransjens mekka. Noen kilometer unna Keaton i Montana bor Andie MacDowell, som spiller hans forvirrede kone i filmen.

Annet liv

- I Montana kan man fortsatt kjøpe store stykker land. Det er et helt annet liv, særlig for barna, sier MacDowell, som bor på en diger eiendom sammen med mannen, tre barn, to griser, kyllinger, kuer og diverse andre skapninger.

- Jeg kan relatere til begge ektefellene i denne filmen. Særlig konen, som ønsker å begynne i arbeid igjen. Jeg husker at jeg tenkte at ingen ville ha meg i en film igjen etter at jeg fikk barn. Jeg lengter fælt etter den yngste datteren min, som bare er 20 måneder gammel, sier den naturlig sjarmerende filmstjernen, og bedyrer stolt at barna hennes er en brøkdel norske.

«Multiplicity» er regissert av Harold Ramis, som tidligere har vært innom lignende tema med «Groundhog Day», også med Andie MacDowell. Mange vil også huske ham fra Ghostbuster-filmene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media