Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire ganger så dyrt på by'n

Julemiddagen du betaler 600 kroner for ute, kan du servere veldig mye billigere hjemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet har sjekket prisene på råvarene til de vanlige julerettene, og beregnet hva middagen vil koste per person hvis du lager den hjemme.

Du sparer mye - særlig hvis det er mange rundt bordet.

En juletallerken med ribbe, julepølse, medisterkaker, surkål og poteter - med to øl og to akevitt ved siden av - kan du servere for 130 kroner, hvis du kjøper kjøttvarene i ferskvaredisken. Benytter du tilbudene på Rema og Rimi, slipper du billigere fra det.

Noe dyrere blir det å lage pinnekjøtt og lutefisk, men med ferske råvarer klarer du deg med 150- 160 kroner for en kuvert, inklusive drikke.

Vi har regnet en kilopris på 60 kroner for fisken i vårt prisoverslag. Her er det gode tilbud på super'n, og du får frossen lutefisk helt ned i 30 kroner for en kilo. Pinnekjøttet kan du også få en femtilapp billigere.

Jo mer du drikker, desto billigere blir det, kan vi gjerne si.

Et par halvlitere koster 30 kroner ved bordet hjemme, hvis du kjøper halvflasker på lavpris. Dette er en fjerdepart av restaurantprisen. Akevitten er ca. fire og en halv gang dyrere på restaurant.

Det du går glipp av, er stemningen på byen en førjulskveld, når alle er glade og snøen laver ned.

Den opplevelsen kan være verd noen hundringser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media