Fire gikk gjennom isen - én døde

Funnet etter en time under isen på Fotvatnet på Karmøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En mann på 54 år døde i kveld etter å ha gått gjennom isen sammen med en annen mann og to kvinner på Fotvatnet på Karmøy.

Funnet etter en time 

54-åringen ble funnet livløs av en dykker 14.41 og fløyet til Haukeland universitetssykehus, men døde altså omtrent 18.20 i kveld, melder TV 2 Nettavisen.

Kameraten, også han i 50-åra, satt fast i isen. Han ble heist opp av et Sea King-helikopter og brakt til Haugesund sykehus, nedkjølt, men i god form ellers.

De to kvinnene som var i følge med mennene, ble berget opp fra en holme i nærheten. En stund var det uklart om flere var savnet.

Skøytetur

De fire, et ektepar og to venner av dem, var på skøyetur.

- De kjente på isen og mente den virket trygg. Etter hvert gikk mennene fra kvinnene og kom ut av syne. Det neste kvinnene opplever, er rop og skrik. De går mot skrikene, og opplever at isen svikter også under dem. De kommer seg opp og i sikkerhet på en holme. Her blir de vitne til at de to mennene kjemper for livet, sier operasjonsleder Trond Friberg ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Dagbladet.no.

HENTET OPP LIVLØS: Fire gikk gjennom isen under skøytetur på Fotvatnet på Karmøy i dag. Foto: Kjetil Helland
HENTET OPP LIVLØS: Fire gikk gjennom isen under skøytetur på Fotvatnet på Karmøy i dag. Foto: Kjetil Helland Vis mer

En femte person, som hørte kvinnene rope, fikk ringt politi og ambulanse. Både luftambulanse, dykkere, politi og brannvesen kom til ulykkesstedet.

Stedet der personene gikk gjennom isen, ligger ikke langt fra land.

Tidligere i dag ble to personer reddet da de gikk gjennom isen i Gloppenfjorden. Begge er nedkjølt, men i god form, opplyser politiet til bt.no.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) lager et kart over isforholdene på regulerte vann. Kartet blir jevnlig oppdatert og finnes på www.nve.no/svekketis. NVE lager også en ismelding, som finnes på www.nve.no/ismelding.

Det må understrekes at kartet og ismeldingen bare er ment som en veiledning, og sikker is garanteres ikke.

FOTVATNET: Ved industriområde på Karmøy.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer