Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire gisler fri på Filippinene

Fire europeiske gisler ble lørdag frigitt etter måneder i fangenskap hos den separatistiske Abu-Sayyaf geriljaen på øya Jolo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den filippinske sjefforhandleren Robert Avantejado som melder at de fire europeiske gislene er overlevert til den filippinske regjeringens utsendinger i området. Gislene ble fraktet fra Abu-Sayyaf gruppens oppholdssted ved hjelp av helikopter.

De fire frigitte gislene er tyskeren Marc Wallert, franskmannen Stephane Loisy og de to finnene Risto Vahanen og Eppo Juhani Franti. Abu-Sayyaf gruppen holder fortsatt én filippiner, to franske fjernsynsjournalister og én amerikaner.

Regjeringsutsendingene ble tidligere lørdag utsatt for et bakholdsangrep hvor minst én av livvaktene deres døde. På grunn av angrepet beordret Aventajado at regjeringsutsendingene og de frigitte gislene skulle bringes tilbake i helikoptre.

(NTB)