Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire gisler hos kurdere i Stockholm

Først da Stockholms-politiet aksjonerte ved 18.00-tida, slapp gislene i Folkets Hus fri. Kurderne som okkuperte socialdemokraternas lokaler, overga seg til politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gruppe kurdere okkuperte ved 14.00-tida i dag socialdemokraternas lokaler i Folkets Hus i Stockholm. Der tok de ifølge Expressen 13 gisler, de fleste kontormedarbeidere. Ingen politikere ble holdt igjen i lokalet.

- Öcalan er folket, folket det er vi!, ropte okkupantene, som barrikaderte seg inne i huset.

Fire kvinner ble sluppet fri tidligere i kveld, men først da Stockholms-politiet aksjonerte ved 18.00-tida, kunne de gjenværende gislene gå ut av bygningen.

Kurdere over hele Europa har siden i går demonstrert og protestert mot pågripelsen og bortføringen av kurderlederen Abdullah Öcalan til Tyrkia.

Kurderne i Stockholm krevde at den svenske regjeringen gjør noe med situasjonen i Tyrkia, der kurderleder Öcalan nå er fengslet. De kurdiske kidnapperne overga seg selv og gislene til politiet etter at tv-nyhetsprogrammet Aktuellt hadde filmet dem. Kurderne krevde tidligere på dagen å få budskapet sitt kringkastet via fjernsyn.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media