Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire grader og snø i Hammerfest:
- Turistene som kommer blir sjokkert

Over 25 grader forskjell fra sør til nord i dag.

GRÅTT OG KALDT: I Hammerfest har det snødd i dag, og både byens innbyggere og turister synes det er nok vinter nå. Foto: Meteorologene/Twitter
GRÅTT OG KALDT: I Hammerfest har det snødd i dag, og både byens innbyggere og turister synes det er nok vinter nå. Foto: Meteorologene/Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Meteorologene tror det kan bli satt varmerekorder i Sør-Norge i dag.

Klokka 13.00 ble det målt 29,5 grader i Nedre Eggedal i Buskerud, forteller statsmeteorolog Ida Fossli. På Blinderen i Oslo var temperaturen samtidig 22,2 grader.

Situasjonen lenger nord er imidlertid en ganske annen.

I Hammerfest våknet man til snø i dag - og ifølge Sara Haag, som jobber på byens turistkontor, har snøen lagt seg flere steder.

- Det er fire grader her nå, sier hun til Dagbladet lørdag formiddag.

- Vil ha sommer

Det betyr at både innbyggerne og turister som er på besøk, er nødt til å kle godt på seg - med både votter og lue og skjerf, fortsetter hun

Det er også nettopp været og den etterlengtede sommeren folk er opptatt av og snakker om i byen i helga, forteller hun videre.

- Det blir mange værsamtaler, ja. Folk går jo bare rundt og venter på at snøen skal forsvinne. Det burde ikke ligget snø nå, sier Haag.

Hun forteller at det i dag er mange tyske turister i Hammerfest, og at de åpenbart ikke hadde forventet at besøket til byen skulle bety et besøk hos Kong Vinter.

- Turistene som kommer blir helt sjokkert, sier hun.

- Mer snø

Om den store kontrasten til værforholdene i Sør-Norge i dag, sier hun.

- Vi vil også ha fint vær nå, men dessverre er det ikke så mye å gjøre med det akkurat nå.

Alene om frustrasjonen er hun ikke. I går snakket Dagbladet med en kvinne fra Vadsø som hadde postet et bilde av «satan» skrevet med store bokstaver i sin snødekkede gressplen.

«Fikk nå gjort litt hagearbeid i dag», sa hun om bildet.

Og ifølge meteorologene ser det ikke ut som at det skal bli så mye bedre lengst nord i landet med det første.

- Både helga og starten av neste uke ser ut til å bli kjølig, og nedbøren som kommer vil nok fort bli hvit, sier statmeteorolog Ida Fossli ved Meteorologist Institutt.

- Bedring

Hun befinner seg i dag i Tromsø, og kan melde om fem grader og litt sol.

- Her er vi klare for sommer nå, men vi må nok smøre oss med litt mer tålmodighet. Det hjelper veldig at det er litt sol i dag, sier hun.

Og det er håp:

- Prognosene vi har nå viser en bedring mot neste helg, med opphold og noe varemere temperaturer, sier meteorologen.

Varer litt til på Østlandet

Høytrykket som gir knallværet i Sør-Norge i dag beveger seg gradvis østover - og det vil derfor bli kaldere også i denne landsdelen utover neste uke.

- Men Østlandet holder litt lengre på varmlufta enn resten av Sør-Norge - kanskje fram til tirsdag, sier meteorolog Fossli.

- Det vil for eksempel være varmt i sør også i morgen, med over 20 grader flere steder, sier hun.

Sjekk været her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!