Fire har hatt besøksforbud mot å oppsøke imamen

- Jeg har ingenting med overfallet å gjøre, sier en mann i 50-åra som fikk to besøksforbud mot å oppsøke imam Nehmat Ali Shah.

DRAPSFORSØK: Seint mandag kveld ble imam Nehmat Ali Shah overfalt på Grønland i Oslo overfalt av en maskert mann med øks. Kriminalpolitiet i Oslo etterforsker saken som drapsforsøk. Foto: HEIKO JUNGE/NTB SCANPIX
DRAPSFORSØK: Seint mandag kveld ble imam Nehmat Ali Shah overfalt på Grønland i Oslo overfalt av en maskert mann med øks. Kriminalpolitiet i Oslo etterforsker saken som drapsforsøk. Foto: HEIKO JUNGE/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Seint mandag kveld ble imam Nehmat Ali Shah overfalt på Grønland i Oslo overfalt av en maskert mann med øks. Kriminalpolitiet i Oslo etterforsker saken som drapsforsøk.

Rettsbøker fra Oslo tingrett viser at imam Nehmat Ali Shah flere ganger har vært utsatt for trusler.

Politiet vet fortsatt ikke hva som er motivet for overfallet, og de utelukker ikke at angrepet er hatkriminalitet. Politiet sier også at de kjenner den tidligere konflikten ved moskeen er godt, og at de holder alle muligheter åpene.

Sikkerhetstiltak Styreleder ved moskeen, Ghulam Sharwar, bekrefter overfor Dagbladet at de har hatt ekstra sikkerhetstiltak i moskeen de siste åra.

Blant annet har det vært vakter til stedet under fredagsbønnen ved moskeen.

Dette ble satt i verk som følge av en konflikt, som har blusset opp flere ganger fra 2006, hvor seks personer ble skadet i et blodig angrep.

Ilagt besøksforbud I en begjæring fra politiet i Oslo ble Oslo tingrett bedt om å utstede besøksforbud for tre menn. Tingretten ila besøksforbud mot en mann i 60-åra. For de to andre ble ikke besøksforbudet iverksatt.

I 2007 og 2011 ble en nå en mann 50-åra i lagt besøksforbud mot imamen. Norskpakistaneren sier til Dagbladet at han ikke har vært på moskeen i en årrekke og at han ikke aner hvem som har angrepet imamen.

- Dette er lenge siden. Jeg har ikke lengre noe med imamen eller moskeen å gjøre, sier norskpakistaneren til Dagbladet. Besøksforbudene ble ilagt henholdsvis 2007 og 2011.

- Jeg aner ikke hva som har skjedd. Jeg fikk akkurat vite det, sier norskpakistaneren.

- Skremmende og plagsom oppførsel Politiet begrunnet da at det var konkret mistanke om at norskpakistaneren ville oppsøke imam Nehmat Ali Shah, og to andre menn tilknyttete Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat-moskeen på Grønland i Oslo.

I retten kjennelse heter det:

«Politiet har begrunnet besøksforbudet med at det antas å foreligge en konkret og nærliggende fare for at mistenkte ville oppsøke de fornærmede og fremsette trusler i ord eller handling og/eller utvise skremmende og plagsom oppførsel».

Det er uklart om politiet foreløpig har avhørt noen av de fire mennene som har fått ilagt besøksforbud mot imamen.

I fjor ble det kjent at Islamsk råd har politianmeldt flere trusselepisoder mot norske moskeer.

Den ene episoden dreide seg om funn av et avskåret grisehode utenfor Central Jamaat Ahle-Sunnat-moskeen på Grønland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer