Fire Høyre-nei til vern av LoVeSe

Fire fylkeslag i Høyre vedtok i helgen å oljeutrede Lofoten, Vesterålen og Senja. Tre fylkeslag sier også nei til å flytte iskanten sørover.

FIRE NEI: Fire fylkeslag har i dag stemt ned forlag om å la være å konsekvensutrede oljeleting i Lofoten, Vesterålen og Senja. Foto: Nina Hansen
FIRE NEI: Fire fylkeslag har i dag stemt ned forlag om å la være å konsekvensutrede oljeleting i Lofoten, Vesterålen og Senja. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er klart etter at en rekke fylkeslag diskuterte framtiden for norsk oljevirksomhet på sine årsmøter lørdag og søndag.

Både Trøndelag Høyre, Vestland Høyre, Vestfold og Telemark Høyre og Viken Høyre stemte ja for å konsekvensutrede oljevirksomhet i havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Oslo Høyre står dermed alene blant fylkeslagene i regjeringspartiet om å gå inn for vern av området som kalles LoVeSe.

Vil ikke flytte iskanten

Trøndelag Høyre, Viken Høyre og Vestfold og Telemark Høyre behandlet også forslag om å flytte iskanten, som definerer hvor langt nord oljenæringen kan lete etter olje, lenger sør. Alle forslagene ble avvist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer