Høyreekstremister demonstrerer i Fredrikstad og Moss

Fire høyreekstreme ble banket opp etter demonstrasjon

Like etter at nazidemonstrasjonen i Fredrikstad var over, ble fire høyreekstreme angrepet av folk fra venstresida i et parkeringshus like ved.

NAZIMARSJ: 300 motdemonstranter møtte de cirka 30 nazistene som møtte opp i Moss. Video: John Færseth Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag ettermiddag ble det holdt markeringer av nazigrupperingen Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) i Fredrikstad og Moss. I begge byene dukket det opp motdemonstranter.

Klokka 16.00 skriver politiet i en pressemelding at torgmøtene til DNM nå er avsluttet, og at politiet dermed trapper ned sin beredskap.

- Ikledd sirkusantrekk

I Fredrikstad dukket det opp cirka 50 medlemmer av DNM. Like bortenfor, bak sperringer, var rundt 100 motdemonstranter på plass, ifølge politiet.

- Noen av motdemonstrantene var ikledd sirkusantrekk. De danset og slo på trommer, mens noen av dem er mer sinte og prøvde å komme seg over gjerdet, men ble stoppet av politiet, fortalte John Færseth, forfatter og konspirasjonsteori-ekspert.

Den varslede nazidemonstrasjonen i Fredrikstad gikk relativt rolig for seg, uten noe særlig bråk.

- Politiet har hatt god kontroll på situasjonen, og det forholdt seg stille og rolig på stedet, sa Ronny Samuelsen, operasjonsleder ved Øst politidistrikt, til Dagbladet tidligere i dag.

Fem personer pågrepet

I etterkant av markeringen oppsto håndgemeng mellom en gruppe medlemmer fra DNM og motdemonstranter. Politiet har ingen opplysninger om at noen er skadet, men fem motdemonstranter er innbrakt av politiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer