Fire hus brant ned i Drammen

30 måtte evakueres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den dramatiske brannen ble oppdaget i et boligområde bestående av eldre trehus på Landfalløya i Drammen like etter klokka 03 i natt. De gamle husene var bygget i rekke i en E-formasjon, og brannen spredte seg raskt fra et hus til et annet.


Fire av dem brant ned til grunnen. I tillegg ble en femte bolig og fire biler som sto parkert i gata påført skader.

- Til sammen 30 personer ble evakuert, men ingen har kommet fysisk til skade, sa operasjonsleder Embret Arntsen ved Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.no klokka 10.15 i formiddag.


Etterslukking

Brannvesenet i Drammen fikk forsterkninger fra Øvre og Nedre Eiker brannvesen og Sande Brannvesen i slukningsarbeidet. De fikk kontroll over storbrannen i morgentimene i dag.

- Vi fikk inn melding klokka 05.19 om at brannen var under kontroll. Klokka 09.10 meldte brannvesenet fra at det fortsatt brant litt i restene. De holder fortsatt på med etterslukkingsarbeidet i ruinene, sier Arntsen.

Til alt hell ble det kun materielle skader i brannen.

- Brannen startet i et nyoppusset hus, men de omliggende byggene er gamle trehus, sa operasjonsleder Sven Røsaker til Dagbladet.no i natt.

STORBRANN: Fire hus brant ned til grunnen. Flere biler og et femte hus ble skadd. Foto: SCANPIX
STORBRANN: Fire hus brant ned til grunnen. Flere biler og et femte hus ble skadd. Foto: SCANPIX Vis mer

Brannen etterforskes

Politi og brannvesen vet foreløpig ikke hvorfor det begynte å brenne.

- Det er for tidlig å si noe om. Vi vet ikke eksakt hvor arnestedet er, men vi har opplysninger som sier omtrent hvor det er, sier operasjonsleder Arntsen.

De evakuerte ble i natt fraktet til et bo- og servicesenter i nærheten. Noen har kunnet dra hjem til til husene sine. Et kommunalt kriseteam tar seg av de berørte.

Foto: SCANPIX