Fire husløse etter raset i Skien sentrum

To hus totalskadd.

RAS: Et anneks falt sju-åtte meter ned i et hull etter at jorda under forsvant. Foto: TORBJØRN BERG/DAGBLADET
RAS: Et anneks falt sju-åtte meter ned i et hull etter at jorda under forsvant. Foto: TORBJØRN BERG/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To av husene som ble evakuert etter raset i Skien lørdag blir permanent ubeboelige. Raset skyldtes en leiresprekk verken geologer eller entreprenøren hadde oppdaget.

Geologer undersøkte søndag fjellgrunnen i Ole Cudrios gate i Skien sentrum hvor det lørdag kveld gikk et jordras. Gata hvor raset gikk ligger i en skrent like over en bergvegg hvor det sprenges i forbindelse med bygging av en bygarasje.

Ordfører Rolf Erling Andersen i Skien kommune mener at verken kommunen eller hovedentreprenøren for utbyggingen, Kruse Smith AS, kan lastes for at de ikke klarte å forutse raset.

Trodde det var solid fjell

- Det viste seg å være en sprekk i grunnfjellet, som var fylt med leire som sank ned som i en trakt da det ble boret under. Geologene hadde konkludert med at det var grunnfjell tvers igjennom, og entreprenøren har ikke boret så tett under grunnboringen at de har sett leiren, sier ordføreren til NTB.

Et anneks raste 7-8 meter ned i et hull i raset. Ordføreren mener det ikke var noen fare for at noen kunne komme fysisk til skade i det uforutsette raset, da det var boforbud i anneksene som var mest utsatt.

Til sammen sju boliger ble evakuert lørdag. Det vil ikke bli sprengt mer i området før grundigere undersøkelser er gjort.

Fire blir husløse

To av husene blir permanent ubeboelige.

- Dette er boliger som kommunen kjøpte for en tid siden, nettopp fordi de forrige eierne følte seg utrygge på å bo der når det skulle sprenges for å bygge det nye garasjeanlegget, sier Andersen.

Beboerne i de tre andre husene kunne flytte hjem søndag kveld. Ett av de nå ubeboelige husene sto rett over leiresprekken, mens det andre sto rett i nærheten. Fire personer blir nå husløse.

- Vi vil selvsagt hjelpe disse slik at de får et nytt sted å bo så fort som mulig, sier ordføreren til NTB.


(NTB)

BYGGER: Det skytes i fjellet rett under rasstedet.  Foto: TORBJØRN BERG/DAGBLADET
BYGGER: Det skytes i fjellet rett under rasstedet. Foto: TORBJØRN BERG/DAGBLADET Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer