Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire i respirator

Seks nye pasienter ble innlagt på Sykehuset Østfold i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er nå 33 pasienter i Østfold som har testet positivt på Legionella-bakterien, og hittil er fem personer døde. Det er siden i går kveld kommet inn seks nye pasienter med mistanke om lungebetennelse, skriver Sykehuset Østfold i en pressemelding i dag tidlig.

Sykehuset kan i klokken 12.30 i dag bekrefte at fire nye pasienter er smittet med legionella.

- Det har ikke strømmet på med pasienter siden i går kveld. Og det er jo positivt, sa informasjonsrådgiver ved sykehuset, Stian Lindbøl, til Dagbladet.no i dag morges.

Det er nå tilsammen 93 inneliggende pasienter med mistanke om lungebetennelse, hvorav en ny pasient er koblet til respirator. Fire pasienter ligger i respirator og for fire andre er tilstanden alvorlig.

Jakter på kilden

Under pressekonferansen i går kunne helsepersonellet opplyse om at ingen av kjøletårnene er mer mistenkelige enn andre.

- Vi mistenker ingen, og vi utelukker ingen, sa overlege ved Folkehelseinstituttet, Preben Aavitsland, til Dagbladet.no i går.

Det har til nå ikke blitt avklart hva som er smittekilden, men sykehuset holder alle muligheter åpne.

- Det kan være alt fra fontener, bilvaskanlegg, fruktdisker og kjøletårn. Men fra tidligere erfaringer, både her og i utlandet, tror vi bakterien kommer fra et kjøletårn, sier Aavitsland.

Det er derfor hundrevis av mulige smittekilder og jakten fortsetter.

Stille: Sykehuset opplyser om at det i går kveld og natt var rolig på legevakten.
Smittekilden: Overlege ved Folkehelseinstituttet, Preben Aavitsland, og kommunelege Svein Rønsen i Fredrikstad undersøker fortsatt hvor smittekilden kan komme fra.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!