Fire i samme familie pågrepet i Dung Larsen-saken

Dung Tran Larsens ektemann og hans familie pågrepet i politiaksjon i Laksevåg i dag tidlig. Siktet for drap og frihetsberøvelse

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Over en måned etter at 22 år gamle Dung Tran Larsen ble meldt savnet fra Laksevåg, fikk saken en svært dramatisk vending i morges. Da gikk politiet til aksjon mot ektemannens bolig i Krabbedalen i Loddefjord.

- Vi har nå pågrepet fire stykker. Alle har status som siktet i saken. De fire er ektemannen og familien til ektemannen. Mor, far og to sønner, sier politiinspektør Tore Salvesen til Dagbladet.no.

Etter det Dagbladet.no erfarer, omfatter siktelsene straffelovens §233 og §223 andre ledd, henholdsvis drap/medvirkning til drap og frihetsberøvelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

Politiet har tidligere uttalt at de mener Dung Tran Larsen har blitt drept, selv om kvinnen ennå ikke er funnet.

Formelt skal ikke siktelsene ha vært på plass før klokka 09 i morges. Siktelsene er foreløpige og kan bli endret.

Bergens Tidenes papirutgave, som var på gata før politiaksjonen i morges, skriver i dag at Dungs ektemann nylig fikk endret sin status fra vitne til mistenkt i forsvinningssaken.

- Svært uvanlig

Salvesen ville i formiddag ikke gå så detaljert inn i etterforskningen.

- Hva er de siktet for?

FOTO: Privat/SCANPIX
FOTO: Privat/SCANPIX Vis mer

- For å ha vært delaktig i en straffbar handling i forbindelse med forsvinningen, sier han.

- Er siktelsene liktlydende?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, siktelsene er veldig foreløpige, sier Salvesen, som sier til Dagbladet.no at det er svært uvanlig med så mange siktelser i en savnet-sak.

- Har dere nå flere spor i søket etter Dung Tran Larsen?

- Det vil jeg ikke kommentere.

Ektemannen ble pågrepet av uniformert politi i sin egen bolig i Krabbedalen klokken 09.27 i morges, skriver Bergens Tidende. Han ble fraktet bort med en jakke over hodet.

Mannen ble kjørt bort i en ventende bil. Politet har sperret av et større område rundt huset til mannen. Fem-seks politifolk deltok i aksjonen i morges.

- Har ikke hørt noe

Forsvareren til den pågrepne ektemannen, Mikkel Mundal, fikk vite om arrestasjonene gjennom media i dag tidlig.

- Jeg har ikke hørt noe fra politiet. Jeg har forsøkt å komme i kontakt med dem og klienten min uten å komme i gjennom, sier Mundal til Dagbladet.no.

Han sier han ikke er kjent med hva siktelsen går ut på.

To representanter fra barnevernet var på plass og gikk inn i huset etter pågripelsene, ifølge BT. Dung Tran Larsen har to små barn sammen med ektemannen.

Dagbladet.no kommer med mer.