Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire irakere drept

Fire irakere ble drept og 15 såret i tre kraftige eksplosjoner i den irakiske byen Falluja mandag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av eksplosjonene skal ha funnet sted ved den største moskeen i byen, der innbyggerne er sunnimuslimer og Saddam Hussein fortsatt nyter stor oppslutning.

Ifølge øyenvitner ødela eksplosjonen to rom i Al-Hassan-moskeen, der det også brøt ut brann etter eksplosjonen. Ifølge sykehuskilder skal de drepte ha vært religiøse studenter ved moskeen, mens en imam var blant de sårede.

Amerikanske styrker har de siste ukene blitt utsatt for en rekke angrep i Falluja, men det er ikke kjent om mandagens ofre var amerikanske eller irakiske.

Konflikten i Falluja, en knapp times kjøretur vest for Bagdad, blusset opp etter at amerikanske soldater i slutten av april åpnet ild mot demonstranter og drepte 16 mennesker.

Amerikanske talsmenn hevdet at soldatene ble beskutt, noe som siden er avvist av Human Rights Watch. Menneskerettsorganisasjonen anklager i en rapport de amerikanske soldatene for overdreven maktbruk i Falluja, og viser blant annet til at det ikke var kulehull i bygningen de amerikanske soldatene hevdet at det ble skutt mot.

-I bygningene rett imot var det derimot omfattende kuleskader, noe som ikke er forenlig med de amerikanske påstandene om at soldatene svarte på angrepet med presisjon, heter det i rapporten fra Human Rights Watch.

(NTB)