LY: Både soldater og sivile måtte trekke seg tilbake til et tilfluktsrom da flybasen ved Kandahar ble angrepet lørdag. Foto: REUTERS / Nikola Solic / SCANPIX
LY: Både soldater og sivile måtte trekke seg tilbake til et tilfluktsrom da flybasen ved Kandahar ble angrepet lørdag. Foto: REUTERS / Nikola Solic / SCANPIXVis mer

Fire ISAF-tilknyttede drept i Afghanistan

Tre soldater og minst én sivilperson ble drept i Afghanistan lørdag. Samtidig ble en NATO-base sør i landet utsatt for rakettangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Fem raketter ble skutt mot flybasen ved byen Kandahar, og både NATO-soldater og sivile arbeidere ble såret.

Det antas at Taliban-bevegelsen sto bak angrepet.

- En rekke opprørere forsøkte å ta seg inn i basen fra nordsiden. De ble slått tilbake av sikkerhetsstyrker, sier en talsmann for flybasen.

En afghansk tolk og en nederlandsk og en fransk soldat fra den NATO-ledede ISAF-styrken sør i Afghanistan ble drept i et angrep tidligere lørdag. Samtidig ble en annen soldat tilknyttet ISAF drept i et tredje angrep, også det sør i landet.

Taliban varslet torsdag at regjeringen, de internasjonale styrkene i landet og diplomater er mål for en offensiv de har satt inn som svar på NATOs planer om en stor operasjon som skal bryte ned Talibans grep om Kandahar.

Fredag ble tolv sivile afghanere og seks utenlandske soldater drept i et selvmordsangrep i Kabul. Og for få dager siden ble ti amerikanere drept i et angrep på NATOs base i Bagram, nord for den afghanske hovedstaden.


(NTB)