Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire klatrere funnet døde på Everest

Fire personer er funnet døde i et telt i den høyeste leiren på Mount Everest, opplyser en tjenestemann og en redningsarbeider.FIRE DØDE: Detaljer om hva som har skjedd med de fire klatrerne er foreløpig ikke kjent, men de kan ha dødd av surstoffmangel. Foto: AP / NTB Scanpix
FIRE DØDE: Detaljer om hva som har skjedd med de fire klatrerne er foreløpig ikke kjent, men de kan ha dødd av surstoffmangel. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antallet omkomne i årets klatresesong er dermed oppe i minst ni på den nepalske siden av verdens høyeste fjell, skriver Himalayan Times. Nettstedet melder at minst tre menn og en kvinne som klatret sammen, ble funnet døde i teltet onsdag.

Sherpaklatrere så fire døde – to nepalere og to utlendinger – ved leir 4 mens de søkte etter en annen omkommet klatrer. Leir 4 på rutene fra Nepal er normalt den siste leiren før toppen og ligger på rundt 7.900 meters høyde i Sørskaret mellom Everest og nabofjellet Lhotse.

Detaljer om hva som har skjedd med de fire klatrerne er foreløpig ikke kjent, men de kan ha dødd av surstoffmangel.

- Vi prøver å bekrefte alle de små bevisene vi har før vi går ut med navnene, sier en forbindelsesoffiser fra Nepals kultur- og turistdepartement.

Hele Norges coronakart