Fire knivstukket i moské

En gruppe menn angrep med kniv, balltre og hammer inne i en moske på Oslos østkant. Politiet jakter nå på gjerningsmennene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fire personer ble i ettermiddag knivstukket inne i moskeen til Central Jamaat-E Ahl-E Sunnat, Norges største muslimske menighet. 

- 5-10 stykker stormet moskeen med blant annet kniver og hammere og gikk til angrep på flere personer, sier Erik Andersen, politiførstebetjent ved Oslo Politidistrikt til Dagbladet.no.

- 25 personer var inne i moskeen og ba, da en gruppe kom inn med stikker og en stor kniv. De brukte kniven og tre personer ble alvorlig skadd. Etterpå løp de avsted. Politiet er her nå, sa et anonymt medlem av menigheten til Dagbladet.no klokka 18.30. 

Politet jakter nå på gjerningsmennene og oppsøker flere konkrete adresser i Oslo.

30-40 vitner ble i kveld holdt tilbake av politiet inne i moskeen for å sikre navn og vitneforklaringer.

Kniv og balltre

Angrepet på moskeen skjedde mindre enn tre timer etter at fem-seks personer var involvert i en blodig voldsepsiode utenfor menighetens nybygg like ved. Blant de involverte var Khalid Mahmood, vararepresentant for Ap på Stortinget. Like etter klokka 18 i kveld inntraff altså en alvorlig ny voldsepisode.

Etter det Dagbladet.no forstår var Mahmood tilstede også da.

FLERE SKADDE: Her tas to av de skadde ut av moskeen. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
FLERE SKADDE: Her tas to av de skadde ut av moskeen. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer

- Jeg har blitt fortalt at sju personer som ble ekskludert fra menigheten for noen måneder siden, gikk til angrep med kniv, balltre og hamre. Nå er folk redde, sier han til Dagbladet.no i kveld.

- Mennene skal også ha hatt slagvåpen, men skadene tyder på at det er blitt brukt kniv, opplyser politiet i kveld. 

Noen vitner mener at knivangrepet har sammenheng med voldsepisoden tidligere i dag, andre vitner hevder det motsatte, forteller politiet på stedet.

Flere skadd
Rundt 18.45 ble to personer ført ut fra moskeen av politiet. De hadde håndklær foran ansiktet. De har ikke status som siktede, men skal ha hatt skader som må sjekkes opp av legevakten.

- Fire personer ble. knivstikket. Én i hodet, en i mageregionen og én i hendene, sier operasjonsleder Even Jørstad i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no. Litt senere ble det opplyst at enda en person er skadd.

De to mest alvorlig skadde er sendt til Ullevaal, to personer er også sendt til legevakta.

Generalsekretær Imram Shahid i Central Jamaat-E Ahl-E Sunnat visste ikke om den nye voldsepisoden før Dagbladet.no informerte han.

- Jeg er sjokkert og vet ikke hva jeg skal si før jeg vet hva som er skjedd. Jeg vet ikke hvilke gærninger det kan ha vært, sier han.

Vet ikke hvorfor

Politiet er nå på stedet og prøver å finne ut hva som har skjedd.

- Nå har vi kontroll på en del vitner, og prøver å finne ut hva som har skjedd, sier Jørstad.

-  Det er det samme problemet som vi hadde i forhold til  hendelsen tidligere i dag, det er veldig motstridende framstillinger av hva som skal ha skjedd, sier Lars Erik Jarodd, operativ uteleder i Oslo politidistrikt.


Dagbladet.no kommer med mer.

<B>FLERE ANGREP:</B> Ap-politiker Khalid Mahmood skal ha blitt angrepet med kniv tidligere i dag. I ettermiddag ble fire andre personer knivstukket.