KRITISERES:  Nestleder Inger Lise Hansen i KrF er i hardt vær. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
KRITISERES: Nestleder Inger Lise Hansen i KrF er i hardt vær. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer

Fire KrF-ordførere krever at Inger Lise Hansen trekker seg

Kritiserer henne for å ville endre flere av kjernepunktene i partiprofilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Fire av landets 27 KrF-ordførere mener at partiets nestleder Inger Lise Hansen må trekke seg. De kritiserer Hansen for å ville endre flere av kjernepunktene i partiprofilen.

Hansen vil at KrF ikke lenger skal kreve at tillitsvalgte bekjenner seg til kristendommen. Hun mener at KrF nå må si ja til homoekteskap, ja til vinmonopol i alle kommuner, ja til EU og at den ensidige Israel-støtten fjernes.

- Uhørt

- Dette er gjort på en uhørt måte, og hun bør ikke fortsette som nestleder i partiet, sier KrF-ordfører Arnfinn Vigrestad i Time kommune i Rogaland til Vårt Land.

Også Røyrvik-ordfører Magnar Namsvatn, Finnøy-ordfører Kjell Nes og Hægebostad-ordfører John Fidjeland mener at Hansen må trekke seg som nestleder. I tillegg mener Kvitsøy-ordfører Ole Olsen og Fræna-ordfører Kjell Lode at hun bør vurdere å trekke seg.

Halvparten sier nei

Av de 27 KrF-ordførerne som Vårt Land har snakket med, svarte 22. Av disse mener halvparten at Inger Lise Hansen ikke bør trekke seg.

Hele 19 av de 22 mener at utspillet ikke var lurt av Hansen, én vil ikke uttale seg om spørsmålet.

På spørsmål om Hansen bør fortsette som nestleder etter landsmøtet neste år, er det sju som sier nei og sju som ikke vil uttale seg.

Støtte

Men Hansen opplever også støtte, ros og hyllest. Stortingsrepresentant Knut Arild Hareide sier det er greit med friske debatter, at Hansen er frisk og modig.

- Hele KrF er tjent med at Inger Lise fortsetter. Hun viser bredden i partiet, sier Hareide.

Nylig avgått stortingsrepresentant Bjørg Tørresdal sier at Hansen har vært svært modig, og at utfordringen om å bli et mer romslig parti, må tas på alvor. (NTB)