Fire kritisk skadd i ulykke på E39

Vogntog traff bil fra sidevei på Kvinesheia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fire personer er  hardt skadd etter en trafikkulykke på E39 i Vest-Agder i kveld.

- Det er tre kvinner og en mann fra distriktet. Etter rapportene fra sykehusene, er tilstanden kritisk for alle fire, opplyser operasjonsleder Arne Arnesen i Agder politidistrikt til Dagbladet.no ved 23.30-tiden.

Det var et svenskregistrert vogntog og en personbil som kolliderte  nær bomstasjonen på Kvinesheia mellom Flekkefjord og Lyngdal like etter 19.30.

Kollisjonen skjedde da personbilen kom ut på E39 fra en sidevei, riksvei 461 fra Kvinesdal.

- De fire i bilen satt fastklemt før to av dem ble fraktet med Sea King redningshelikopter til Stavanger universitetssykehus. De to andre ble foreløpig behandlet på stedet. Nå er tre av de skadde på sykehuset i Stavanger og en på Sørlandet sykehus i Kristiansand, sier operasjonsleder Arne Arnesen.


Uskadd polsk sjåfør
Føreren av vogntoget - en polakk - var aleine i bilen. Han er ikke fysisk skadd, og har foreløpig takket nei til oppfølging fra lege.

De fire skadde i personbilen var ved bevissthet under hele redningsoperasjonen. I alt tre helikoptre og to ambulansebiler ble sendt til ulykkesstedet.

E39 på begge sider av ulykkesstedet var stengt i kveld, og ble åpnet for trafikk igjen like før klokka 23.  

 FASTKLEMT:  De fire som er kritisk skadd etter trafikkulykken på E39 i Kvinesdal tirsdag kveld, satt fastklemt i denne personbilen. Et vogntog på vei vestover på E39 traff bilen på førersiden da den skulle svinge ut fra riksvei 461. Foto: AVISEN AGDER.
FASTKLEMT: De fire som er kritisk skadd etter trafikkulykken på E39 i Kvinesdal tirsdag kveld, satt fastklemt i denne personbilen. Et vogntog på vei vestover på E39 traff bilen på førersiden da den skulle svinge ut fra riksvei 461. Foto: AVISEN AGDER. Vis mer