Fire kvinner overfalt på 24 timer i Oslo

Politiet jakter to ukjente menn som kan ha vært sammen om to av voldtektsforsøkene. - Vi trenger tips fra publikum, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslopolitiet etterforsker nå fire forskjellige voldtektsforsøk begått i løpet av drøyt 24 timer, henholdsvis natt til lørdag og natt til søndag. Alle kvinnen ble overfalt utendørs og to av dem ble også ranet for verdisaker.

To av sakene - på Vinderen og i villaområdet bak Slottsparken - er så like at politiet jobber ut fra at de samme to gjerningsmennene står bak.

- I sakene fra Risalleen natt til lørdag og Parkveien natta etterpå er beskrivelsene av gjerningsmennene og modus så like at vi ser grunn til å se de to tilfellene i sammenheng. Utover det etterforskes sakene nå parallelt, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid, leder ved avsnitt for seksualforbrytelser, til Dagbladet.

Politiet ber personer som har befunnet seg på noen av de aktuelle stedene, eller i nærområdet i de aktuelle tidsrommene om å ta kontakt.

- Det er begått det vi betegner som seksualisert vold i alle de fire sakene. Dette er svært traumatiske opplevelser for kvinnene, sier politioverbetjenten.

Her er politiets beskrivelse av voldektsforsøkene:

• Risallèen, natt til lørdag rundt klokka 0430: Fornærmede tok siste nattbuss (nr. N12) ca. kl. 0420 fra Nasjonalteatret mot Ullerntoppen. Det var masse folk på bussen. Kvinnen  gikk av bussen på Ris T-bane. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer