Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire kvinner overfalt på 24 timer i Oslo

Politiet jakter to ukjente menn som kan ha vært sammen om to av voldtektsforsøkene. - Vi trenger tips fra publikum, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslopolitiet etterforsker nå fire forskjellige voldtektsforsøk begått i løpet av drøyt 24 timer, henholdsvis natt til lørdag og natt til søndag. Alle kvinnen ble overfalt utendørs og to av dem ble også ranet for verdisaker.

To av sakene - på Vinderen og i villaområdet bak Slottsparken - er så like at politiet jobber ut fra at de samme to gjerningsmennene står bak.

- I sakene fra Risalleen natt til lørdag og Parkveien natta etterpå er beskrivelsene av gjerningsmennene og modus så like at vi ser grunn til å se de to tilfellene i sammenheng. Utover det etterforskes sakene nå parallelt, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid, leder ved avsnitt for seksualforbrytelser, til Dagbladet.

Politiet ber personer som har befunnet seg på noen av de aktuelle stedene, eller i nærområdet i de aktuelle tidsrommene om å ta kontakt.

- Det er begått det vi betegner som seksualisert vold i alle de fire sakene. Dette er svært traumatiske opplevelser for kvinnene, sier politioverbetjenten.

Her er politiets beskrivelse av voldektsforsøkene:

• Risallèen, natt til lørdag rundt klokka 0430: Fornærmede tok siste nattbuss (nr. N12) ca. kl. 0420 fra Nasjonalteatret mot Ullerntoppen. Det var masse folk på bussen. Kvinnen  gikk av bussen på Ris T-bane. 

Fornærmede mener at to menn som gikk av bussen samtidig med henne fulgte etter henne. Hun ble dratt ned i bakken og forsøkte avkledd. Forsøket ble avverget av motstanden til fornærmede. Hun ble fraranet en veske og mobil.

Beskrivelse av gjerningsmennene:
1) Mann i 40-årene. Høy, tynn med mørkt langt hår nesten til skuldrene. Iført mørke, pene klær.
2) Mann i 20-årene. Ganske lav med kort mørkt hår. Iført olabukse og mørk jakke.
Begge snakket engelsk med østeuropeisk aksent
    
• Parkveien/krysset Colbjørnsensgt/Inkognitogata natt til søndag rundt klokka 04.45 Fornærmede har forklart at hun ble fulgt etter av to menn i Parkveien til krysset Coldbjørnsensgt/Inkognitogata hvor hun ble overfalt, dratt i bakken og utsatt for seksualisert vold/voldtektsforsøk.  Fornærmedes motstand førte til at gjerningsmennene løp fra stedet. Fornærmede ble frastjålet en håndveske.

Beskrivelse av gjerningsmennene:
1) Mann i 30-årene. Ca. 165 cm høy, østeuropeisk utseende.
2) Samme som nummer én, men litt høyere av vekst.
Begge snakket engelsk med østeuropeisk aksent.

• Mauritz Hansens gate, natt til søndag rundt kl. 0200 Fornærmede ble overfalt av en mann som tok kvelertak og forsøkte å kle av henne. Mulig medhjelper. Ikke frastjålet noe.

Gjerningsmennene:
1) Mann i 20-årene med pakistansk utseende. Ca. 170-180 cm høy med krøllete hår, stor nese og iført mørke klær. Snakket norsk
2) Uklart, men lignet på nummer én.

• Platous gate natt til søndag ca. kl. 0330 Fornærmede ble dratt inn i trappeoppgang, dratt ned på gulvet og forsøkt avkledd. Fornærmede
gjorde motstand og gjerningsmannen løp fra stedet.

Beskrivelse av gjerningsmann: 
Mann i 20-årene med nordisk utseende ogkort mørkt hår. Ca. 170-175 cm. høy, iført dongeribukse og snakket møredialekt. Ikke noe stjålet.

Undersøker videopptak Politiet ber nå alle som kan ha opplysninger i de fire sakene om å ta kontakt så raskt som mulig.

BER OM TIPS: Politioverbetjent Kari-Janne Lid, leder ved avsnitt for seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt, håper på tips fra publikum fra de fire forskjellige åstedene i helga.
Foto: Morten Holm / Scanpix
BER OM TIPS: Politioverbetjent Kari-Janne Lid, leder ved avsnitt for seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt, håper på tips fra publikum fra de fire forskjellige åstedene i helga. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer

- Vi står i utgangspunktet på ganske bar bakke i letingen etter ukjente gjerningsmenn, og det er derfor svært viktig å få kontakt med personer som har gjort mulige vitneobservasjoner, sier Lid.

Politiet samler nå også inn et stort antall videopptakk fra overvåkningskameraer i nærheten av de fire åstedene. Totalt kan etterforskerne stå overfor fem forskjellige seksualforbrytere som er på frifot.

- Rutinemessig sjekker vi disse sakene opp mot tidligere overfall som ahr skjedd utendørs og analyserer dette fortløpende, sier politioverbetjenten til Dagbladet.

Etterforskerne vil denne uke gjøre grundigere avhør av flere av de fornæremde i håp om å få mer detaljerte beskrivelser av gjerningsmennene.

 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!