- Fire kvinner voldtatt av drosjesjåfører i Stavanger

En femte kvinne slapp unna. Nå advarer politiet kvinner mot å ta drosje overstadig beruset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Stavangerpolitiet mener det befinner seg flere voldtektsmenn blant byens taxisjåfører.

Etterforskerne bekrefter at fem voldtektssaker de siste månedene alle har skjedd i registrerte drosjer i byen, skriver Stavanger Aftenblad.

- Det er selvfølgelig alvorlig at flere taxisjåfører i Stavanger blir mistenkt for voldtekt. Taxier har en viktig funksjon i samfunnet, sier politioverbetjent Kari Marie Kjellstad, ved Stavanger politistasjon til avisa- Vi er ganske sikre på at det er mer enn én gjerningsmann, men trolig ikke fem forskjellige, opplyser etterforskningslederen  til Dagbladet.

Hun betegner etterforskningen av de legale drosjesjåførene som uvanlig.

- Dette dreier seg om ordentlige drosjer, ikke pirattaxier. Det er klart at det gjør hele denne saken spesiell, sier Kjellstad.

Skjedde igjen i helgaSakene dreier seg om fire fullbyrdede voldtekter og ett voldtektsforsøk. Fire av anmeldelsene har kommet inn i løpet av bare drøye tre måneder i vår.

Den siste kjente voldtekten skjedde så sent som natt til søndag. Da satte en kvinne seg inn i en drosje fra Stavanger Taxi i Kongsgårdbakken i sentrum av byen i 3-4-tida på natta etter å ha vært på byen. Etter at taxisjåføren hadde utført det påståtte overgrepet, satte han kvinnen av på riktig adresse, i nærheten av Hetlandskirken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer