- Fire kvinner voldtatt av drosjesjåfører i Stavanger

En femte kvinne slapp unna. Nå advarer politiet kvinner mot å ta drosje overstadig beruset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

||| (Dagbladet.no): Stavangerpolitiet mener det befinner seg flere voldtektsmenn blant byens taxisjåfører.

Etterforskerne bekrefter at fem voldtektssaker de siste månedene alle har skjedd i registrerte drosjer i byen, skriver Stavanger Aftenblad.

- Det er selvfølgelig alvorlig at flere taxisjåfører i Stavanger blir mistenkt for voldtekt. Taxier har en viktig funksjon i samfunnet, sier politioverbetjent Kari Marie Kjellstad, ved Stavanger politistasjon til avisa

- Vi er ganske sikre på at det er mer enn én gjerningsmann, men trolig ikke fem forskjellige, opplyser etterforskningslederen  til Dagbladet.

Hun betegner etterforskningen av de legale drosjesjåførene som uvanlig.

- Dette dreier seg om ordentlige drosjer, ikke pirattaxier. Det er klart at det gjør hele denne saken spesiell, sier Kjellstad.

Skjedde igjen i helga
Sakene dreier seg om fire fullbyrdede voldtekter og ett voldtektsforsøk. Fire av anmeldelsene har kommet inn i løpet av bare drøye tre måneder i vår.

Den siste kjente voldtekten skjedde så sent som natt til søndag. Da satte en kvinne seg inn i en drosje fra Stavanger Taxi i Kongsgårdbakken i sentrum av byen i 3-4-tida på natta etter å ha vært på byen. Etter at taxisjåføren hadde utført det påståtte overgrepet, satte han kvinnen av på riktig adresse, i nærheten av Hetlandskirken.

Drosjevoldtektssakene har flere likhetstrekk.

Alle overgrepene skjedde inne i drosjen (hvorav alle eller de fleste var fra Stavanger Taxi), ofrene var beruset, og alle kvinnene satt i passasjersetet ved siden av sjåføren, som i alle fem sakene beskrives som av utenlandsk opprinnelse.

Lignende beskrivelser
Her er de uoppklarte sakene, ifølge Stavanger Aftenblad:

24. mai 2009: En 21 år gammel kvinne tar en drosje fra Stavanger Taxi fra  sentrum til Storhaug. Gjerningsmannen er 35-40 år og har mørkt, kort hår.

21. mars 2009: 22-åring tar taxi fra Stavanger sentrum til Kvernevik, men blir ifølge fornærmede forsøkt voldtatt ved Hålandsvatnet. Denne kvinnen klarte å komme seg bort fra sjåføren etter å ha satt seg til motverge, før gjerningsmannen klarte å forgripe seg på henne.

15. februar 2009: Kvinne (30) tar taxi fra Stavanger sentrum til Storhaug. Gjerningsmann oppfattes som 40- 50 år, med sort/grått hår ogskjeggstubber. Sjåføren snakker gebrokkent norsk.

8. februar 2009: En 31 år gammel kvinne tar taxi fra Stavanger sentrum til Eiganes. Gjerningsmann har kort, mørkt hår og snakker gebrokkent norsk.

7. september 2008: Kvinne (32) tar drosje fra Hundvåg til Sola. Gjerningsmann beskrives som rundt 35 år, kortklipt, sort hårfarge og omlag 170 cm høy.

Advarer stavangerkvinner
Gjennom lokalavisa gir politiet følgende råd til kvinnene i byen:

Ikke drikk deg overstadig beruset. Registrer nummeret på taket av taxien. Sett deg i baksetet. Forsikre deg om at taksameteret blir satt på. Pass på hverandre.

Politiet vil ikke gå inn på hvordan voldtektene nå blir etterforsket, men opplyser at et eget avsnitt ved politistasjonen nå jobber intensivt med saken.

- Vi har også et veldig godt samarbeid med Stavanger Taxi, som har stilt seg til disposisjon for oss 24 timer i døgnet, sier etterforskningsleder Kjellstad til Dagbladet.

Hun vil ikke opplyse om politiet har sikret DNA eller andre tekniske spor som kan felle gjerningsmennene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer