80 MILLIONER: To av seks leiligheter i luksusprosjektet The Park i Holmenkollen er nå solgt. Illustrasjon: Advokat Thorbjørn Eek.
80 MILLIONER: To av seks leiligheter i luksusprosjektet The Park i Holmenkollen er nå solgt. Illustrasjon: Advokat Thorbjørn Eek.Vis mer

Fire leiligheter solgt for 114 millioner

Megler måtte gi saftige rabatter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Etter å ha gitt saftige rabatter har Torbjørn Ek solgt to leiligheter til 40 millioner kroner stykket i The Park-prosjektet i Holmenkollen og to 17-millionersleiligheter i et Vinderen-prosjekt.

- Nå er utbygger rolig. Målet var å selge to stykker, så nå settes spaden i jorden, sier advokat Torbjørn Ek til Finansavisen.

Høy risiko

- Hvordan er lønnsomheten i prosjektet etter priskuttet?

- Utbygger har regnet seg ned på et nivå som fortsatt gjør at det er lønnsomt. Men hvor stor gevinst det blir er fortsatt uvisst. Det er mye risiko og et smalt prosjekt. Men vi har forventning om at markedet skal snu og at prisene vil bli høyere på de fire siste leilighetene, forteller Ek.

Som Finansavisen tidligere har omtalt har Ek salgsoppdraget for to nyboligprosjekter i det øvre prissjiktet i Oslo: The Park i Holmenkollen og Heggelibakken 32 på Vinderen. Glomar Eiendom, som eies av Martin og Bjørn Ivar Flatgård, og som frem til dette har hatt sin hovedvirksomhet i Follo i Akershus, står bak begge prosjektene.

Priskutt på flere millioner

Også i Heggelibakken 32-prosjektet på Vinderen måtte Glomar Eiendom ty til betydelige priskutt for å få solgt. Der bygger de fire leiligheter som opprinnelig hadde prisantydning mellom 18,1 og 19,9 millioner kroner. Senere er prisantydningene kuttet med inntil tre millioner kroner pr. leilighet. Ifølge Finansavisen er leilighetene på mellom 165 og 180 kvadratmeter og tegnet av arkitekt Einar Jarmund.

- To av fire leiligheter er solgt. Nå settes byggingen i gang, og prosjektet er ventet å stå ferdig om et drøyt år, sier Ek til Finansavisen. Prisen på de to leilighetene som er solgt er henholdsvis 16,9 og 16,7 millioner kroner.

Andre økonominyheter:
Diskjockeyen, bilselgeren og «skredderen» sitter på eiendommer verdt 88 milliarder
Advarsel: Disse jobbene kan bli erstattet av roboter