Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire litauere dømt for drap

18 og 13 års fengsel for drapet på en 21 år gammel mann på Nesodden i fjor.

DØMT FOR DRAP: Politiet i aksjon på hytta i området Slottet på Nesodden hvor noen av litauerne som var involvert i knivdramaet bodde. Foto: Morten Holm / SCANPIX .
DØMT FOR DRAP: Politiet i aksjon på hytta i området Slottet på Nesodden hvor noen av litauerne som var involvert i knivdramaet bodde. Foto: Morten Holm / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Fire litauere er i Follo tingrett dømt for drap og medvirkning til drap på en 21 år gammel mann på Nesodden i juni i fjor.

Tre av litauerne er dømt til 18 års fengsel for drap begått under særdeles skjerpende omstendigheter, drapsforsøk, mishandling og frihetsberøvelse, skriver Aftenposten.

En fjerde litauer er dømt til 13 års fengsel for medvirkning. Ifølge retten var han initiativtaker til voldsbruken ved at han under et møte i Litauen avtalte at de tre andre dømte skulle dra til Norge og utøve vold mot to navngitte litauere i Oslo-området.

Lørdag 19. juni i fjor ble en 21 år gammel litauer slått i hjel med balltre på Nesodden, og det ble brukt kniv mot ham.

Ifølge retten kan voldshandlingene ha hatt sammenheng med et internt oppgjør innen et litauisk prostitusjons- og hallikmiljø i Oslo-området.(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media