illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / SCANPIX
NB Modellklarert
illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / SCANPIX NB Modellklarert Vis mer

Fire med hjernehinnebetennelse etter russefester

Tre russ og en skoleelev som har vært med på russefester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Tre russ og en skoleelev som har vært med på russefester, er blitt syke med smittsom hjernehinnebetennelse de siste dagene. Alle er på bedringens vei.

Alle tilfellene av antatt meningokokksykdom kan knyttet til russefeiring. Tre av de syke er russ i år, mens den fjerde er elev ved videregående skole, og har vært med på russefester i dagene før vedkommende ble syk, melder Folkehelseinstituttet.

De syke er bosatt i Hordaland, Oslo, Akershus og Buskerud. Skoleeleven fra Buskerud hadde vært på russetreff i Kongeparken sist helg, og ble lagt inn på sykehus 12. mai. Ifølge Folkehelsa er det ingen kjent forbindelse mellom tilfellene. Alle de syke er i bedring.

Det forekommer tilfeller av meningokokksykdom blant ungdom som deltar i russefeiring nesten hvert eneste år. Sykdommen kan opptre oftere enn normalt når mange ungdommer møtes. Det er kombinasjonen tett samvær med andre, festing med høyt alkoholkonsum, lite søvn, drikking av samme flaske, kyssing og deling av sigaretter som kan øke risikoen for overføring av bakterien.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer