Fire meldt savnet ved Munkholmen

Men meldingen var falsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet fikk i dag melding om at fire personer var savnet, da fritidsbåten deres gikk ned utenfor Munkholmen. Nå viser detseg at meldingen var falsk.

- Vi har hverken funnet båten eller de fire menneskene. Vi utvider nå søket, sa redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sola, Ola Vaage, til Dagbladet.no tidligere i dag.

To voksne og to barn skulle være i båten, sa mannen som meldte fra.


- En kystradio i Florø plukket opp signalene, og varslet oss. Alle de fire skal ha hatt på seg redningsvester, sa Vaage.

Nødmeldingen skal ha kommet fra en håndholdt VHF-radio rundt klokka 11.40, trolig fra en person i båten som skal ha forlist. Melderen skal ikke ha rukket å identifisere verken seg selv eller båten.

Ifølge Adressa.no er hovedredningsselskapet nå sikker på at meldingen var falsk.

- Det aktuelle området er gjennomsøkt. Mannen svarte ikke på radioen da vi spurte om identifikasjon, så det kan være at meldingen er falsk, sier redningsinspektør ved Hovedredningssentralen i Sola, Stein Solberg, til Dagbladet.no.

Redningsmannskapet fortsatte søket en god stund etter at de fikk mistanke om at meldingen var falsk. Nå kobles politiet inn og etterforsker saken.

FALSK?: Hovedredningssentralen lurer nå på om meldingen er falsk, men leter i området en stund til for å være på den sikre siden. Foto: TOM E. ØSTHUUS
FALSK?: Hovedredningssentralen lurer nå på om meldingen er falsk, men leter i området en stund til for å være på den sikre siden. Foto: TOM E. ØSTHUUS Vis mer

- Hva vi gjør eksakt kan jeg ikke si, men saken vil nok bli etterforsket, sier operasjonsleder Morten Stene, ved Sør-Trøndelag politidistrikt til RadioAdressa.

Både politiet, brannbåt, hurtigbåter og luftambulanse var på stedet og var med på letingen. Ifølge Hovedredningssentralen var det gode værforhold i området.

LKETEAKSJON: Både luftambulanse, brannbåter og politiet er med i leteaksjonen.