Fire melk og to flybilletter, takk!

TRONDHEIM (Dagbladet): - Fire melk, Dagbla' - og to flybilletter! Det kan du handle i kassa på Rimi når Color Air kommer i gang med sitt nye betalingssystem i september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flygningene starter 6. august som planlagt, lover ledelsen i det nye flyselskapet. Flybilletten bestiller du pr. telefon eller over Internett. Du får oppgitt et bestillingsnummer og betaler når du likevel er i butikken for å handle matvarer.

- Du kan velge; enten få giroen tilsendt, eller du kan si at du stikker ned på Rimi og betaler. Du kommer til kassa med melk og brød og en makrellboks. Så kan du si at du vil betale reisen fra Trondheim til Oslo. Du oppgir nummeret - og pling! - der kommer det opp 399 kroner på kassa, forteller administrerende direktør Morten Andersen i Color Air til Dagbladet.

Må bestille

- Kan du bestemme deg for å reise og kjøpe billetten mens du er i kolonialen?

- Nei, du må ha bestilt billetten på forhånd. Foreløpig i hvert fall. Siden blir sikkert det også mulig.

- Må du ha med kassalappen fra Rimi til flyplassen?

- Det trenger du egentlig ikke. Når du har betalt, så er det registrert i vårt system. Det eneste du trenger er å vite er hva du heter og når du skal reise. Så viser du legitimasjon og får et boardingkort, sier Morten Andersen, som forteller at de også vurderer muligheten for flybillettkjøp gjennom minibankene slik det er flere steder i USA.

I rute

Direktøren venter ellers ingen forsinkelser i programmet, og virker sikker i sin sak når han lover at starten av Color Air skal gå som planlagt.

De to første Color Air-flyene lander på Gardermoen 29. juli. En uke seinere, den 6. august, letter den en av de to Boeing 737-300-maskinene med kurs for Ålesund, dit det blir tre daglige flygninger.

To dager etter starter flygningene mellom Gardermoen og Trondheim og her blir det fem daglige avganger. Det nye lavprisselskapet skal også fly til Bergen fra 15. august, og seinere i høst kan du også komme deg fra Gardermoen til Stavanger med Color Air.

Det planlegges også ruter til København, Stockholm, Kristiansand og Tromsø. Tre Color Air-maskiner til er bestilt.