Fire menn arrestert etter stort cannabisbeslag

Cannabisplantasje nr. 40 avslørt i Økernveien i Oslo i dag. 800 planter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet.no:) Etter det Dagbladet.no kjenner til, har politiet siden i formiddag båret pappesker ut fra kjelleren i et fire etasjers trehus i Økernveien i Oslo.

- Vi har gjort et stort beslag. Det var plantet i tre av husets fire etasjer. Til sammen er det snakk om 800 små og store cannabisplanter, sier jourhavende jurist Dag Paulsen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Paulsen sier at en mann ble pågrepet på adressen i Økernveien i formiddag. Ytterligere tre menn ble pågrepet utover dagen på andre adresser i Oslo. Alle de fire pågrepne er i alderen fra midten av 30-årene til begynnelsen av 40-årene.

- Godt politiarbeid og flaks har ført til denne avsløringen, sier Dag Paulsen til Dagbladet.no.

Utstyr for flere hundre tusen kroner

I villaen i Økernveien fant politiet ventilasjonsutstyr og lysutstyr for flere hundre tusen kroner.

- Vi fant også samme profesjonelle tjuvkopling av strøm som politiet har sett i flere av de tidligere plantasje-sakene, sier Paulsen.


Vinduer dekket med persienner
Beslaget i Oslo er den 40. cannabisplantasjen som blir avslørt i Norge i år.

Naboer sier til Dagbladet.no at de i lengre tid har hatt mistanke om at det skal ha vært drevet en cannabisplantasje på den aktuelle adressen.

Alle vinduene i huset er tildekket av persienner.

- Jeg var ute og gikk i ti, halv elleve-tida i morges, og oppdaget alle politifolkene i hagen, sier nabo Modil Holm til Dagbladet.no. 

<B>STORT BESLAG:</B> Politiet har avslørt en stor cannabisplantasje med 800 planter i denne villaen i Økernveien i Oslo. Huset er en gammel branntomt som stort sett har stått ubebodd. I hagen står en avskiltet bil, og mye skrap ligger rundt omkring. Foto: Frank Karlsen
STORT BESLAG: Politiet har avslørt en stor cannabisplantasje med 800 planter i denne villaen i Økernveien i Oslo. Huset er en gammel branntomt som stort sett har stått ubebodd. I hagen står en avskiltet bil, og mye skrap ligger rundt omkring. Foto: Frank Karlsen Vis mer

- Døra sto åpen. Da jeg gikk bort, så jeg at det hang store lamper og lys fra taket. På gulvet lå det mye grønt, sier Holm.

Hun mener cannabisgartnerne må ha blendet kjelleren godt, for hun har aldri sett lys derfra.

- Vi har mistenkt lenge at dette har vært en cannabisplantasje. Senest torsdag kveld i titida kom det to biler til huset. Vi har også hatt inntrykk av at politiet har spanet på huset i lengre tid, sier Modil Holm til Dagbladet.no.

Hun synes det er litt skummelt å ha vært nabo til et cannabisgartneri.

- Jeg er veldig glad for at dette nå er avslørt, og synes det blir spennende å få vite hva som egentlig har foregått der.

- Ser klare sammenhenger

I forrige uke avdekket politiet en cannabisplantasje med 461 planter i Sandefjord.

Det var plantasje nummer 39 i rekken av ulovlige gartnerier som er avslørt i løpet av få måneder.

- Vi ser klare sammenhenger med de andre sakene på Østlandet, uttalte politioverbetjent Tor Eriksen ved Sandefjord politistasjon til NTB.

Plantasjen i Sandefjord ble avdekket da huseieren dro for å besøke leietakeren for å etterlyse ubetalt leie.

Beslaget ble gjort forrige søndag, men ble først gjort kjent onsdag av hensyn til etterforskningen.

De mange cannabisplantasjene som er avslørt har variert i størrelse, men i mange av tilfellene er personer av vietnamesisk opprinnelse siktet etter funnene.

(Dagbladet.no kommer med mer.)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer