Fire menn arrestert i Oslo - kjørte rundt med våpen i bilen

Fire siktet for ulovlig bevæpning med skytevåpen på offentlig sted.

I går kveld stoppet en politipatrulje en bil på Tøyen med fire menn i alderen 19-31 år. Mennene i bilen hadde med seg et skytevåpen, og alle fire ble pågrepet og siktet for grov ulovlig bevæpning med skytevåpen på offentlig sted, opplyser Oslo-politiet i en pressemelding torsdag.

- Vi har en pågående etterforskning og vil komme tilbake med mer informasjon når avhør er foretatt. Politiet søker å avhøre mennene i løpet av dagen, opplyser politiet.

Nyheten om pågripelsen kommer etter flere skyteepisoder på åpen gate i Oslo den siste tida.

Bare de siste par ukene har det vært minst tre skyteepisoder i Oslo. 24. august gikk politiet ut og etterlyste Young Guns-medlemmet Jaspinder Singh (28) etter en skyteepisode på Haugenstua 19. august i år.

23. august ble det avfyrt skudd på åpen gate på Sagene i Oslo. Ingen ble skadd. Fredag ble en bil med en familie i truffet av et skudd på Ensjø i Oslo. Ingen ble skadd. Begge skyteepisodene skjedde i det offentlige rom.

Oslo-politiet opplyser på en pressekonferanse tidligere denne uka at de ser en sammenheng mellom de to sistnevnte skyteepsiodene.

I pressemeldingen torsdag skriver politiet at de har intensivert sin patruljeaktivitet for å avdekke og hindre nye alvorlige hendelser med skyting i det offentlige rom.