Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fire menn dømt for gullsmedraid

For varer verdt til sammen 16,5 millioner kroner.

 RAN:  Slik så gullsmeden i Drøbak ut etter at den ble ranet. Foto: politiet.
RAN: Slik så gullsmeden i Drøbak ut etter at den ble ranet. Foto: politiet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire polske menn er dømt til tre til fem års fengsel for å ha ranet gullsmedbutikker i Drøbak, Sarpsborg, Sandnes og Bergen for varer verdt til sammen 16,5 millioner kroner.

Mennene, som er i 20- og 40-årene, ble denne uken dømt for grove ran som del av et større kriminelt nettverk. Alle bor i byen Nowa Sol i Polen.

Mennene ble pågrepet på vei ut av landet og i Sverige, etter å ha ranet Ilmo Optikk i Drøbak 15. januar. Varene de hadde med seg derfra, hadde en verdi på omtrent 2,5 millioner kroner og er kommet til rette. Utbyttet fra de tre andre ranene er fraktet ut av landet og anses som tapt.

- Dette er veldig profesjonelt utførte ran. Det rekognoseres på forhånd, man vet nøyaktig hva man skal ha, og går inn og ut på tre minutter, sier politiadvokat Nora Pedersen i Follo politidistrikt til NTB.

Hun sier organiserte grupper ofte opererer i ulike deler av landet for å minske risikoen for å bli tatt.

- Når vi først fikk øye på saken og lette etter lignende saker i andre politidistrikt, så vi et mønster. Det er ikke alltid lett å fange opp slike saker, sier Pedersen.

De fire er tidligere dømt for grovt tyveri. Tre av dem er tidligere dømt for grovt tyveri som ledd i en organisert kriminell gruppe i Østerrike og Tyskland. I tillegg til fengselsstraffen dømmes de til erstatning og inndragning av utbytte.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook